Barevná rýže se slaninou a žampiony

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g dlouhozrnná rýže
    • sůl
    • 500
      g nákládané žampiony
    • 1
      cibule
    • 50
      g anglická slanina
    • 1
      lžíce máslo
    • 125
      ml červené víno
    • pepř mletý
    • omáčka
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Slaninu pokrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme máslo a slaninu na něm opečeme. Přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět. Zalijeme vínem, přisypeme žampiony a vaříme 5 minut. Směs podlijeme 125 ml vody s rozpuštěnou omáčkou. Zjemníme kysanou smetanou, promícháme, ale již nevaříme, aby se nesrazila. Očistíme papriky, omyjeme je a nakrájíme na malé kostičky. Ty nasypeme k uvařené rýži a promícháme. Rýži dekorativně vytvarujeme na talíře a do středu dáme žampionovou směs.

Komentáře k receptu

  • Týna
    Týna |

    30. 4. 2012 18:58

    jen dotaz :) co je to ta omacka??

  • Roman
    Roman |

    7. 1. 2011 21:02

    Velmi dobré a rychlé. Místo žampionů lze použít nasekané olivy.