Balkánské závitky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové maso
    • 4
      plátek anglická slanina
    • 3
      stroužek česnek
    • 100
      g balkánský sýr
    • 4
      ks rajčata
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Opláchnuté a osušené řízky naklepeme přes fólii a z jedné strany je potřeme směsí s prolisovaného česneku, soli a oleje.
2
Na každý řízek položíme plátek slaniny a posypeme nahrubo strouhaným balkánským sýrem. Pak řízky svineme do závitku a sepneme párátkem.
3
Závitky ze všech stran zprudka opečeme na rozpáleném oleji, podlijeme mírně vodou a dáme do trouby péct.
4
Asi 5 minut před dopečením přidáme k závitkům na čtvrtky nakrájená rajčata a dopečeme.
5
Příloha: vařené brambory a zeleninový salát.

Komentáře k receptu

  • MartinaIrena
    MartinaIrena |

    29. 1. 2013 13:05

    Bohužel pokrm se mi nepovedl. Česnek v masu vůbec nebyl cítit a rekla bych, že velká slabina receptu je, že chybí byť jen orientační teplota a doba pečení. Já pekla na 200°C a po 35 minutách maso bylo vysušené, šťáva přismahlá. Kdybych to tušila, aspoň bych podlévala vínem :'(

  • Daniela Frýdecká
    Daniela Frýdecká |

    16. 4. 2009 19:21

    Dobrý recept,všem chutnal,ale taky jsem jej dělala bez rajčat.

  • Daniela Trněná
    Daniela Trněná |

    5. 2. 2009 22:20

    Vynikající. Též jsem to dělala bez rajčat a zbylý balkánský sýr jsem nasypala při pečení na závitky. Rozhodně budu opakovat.

  • Majka
    Majka |

    17. 1. 2008 21:50

    Chutnalo nám, brambory jsem pekla přímo s tím, mňam, budeme opakovat.

  • Michaela
    Michaela |

    19. 11. 2007 03:37

    Take mi chutnalo!Hodne cesneku na tom jsem nesetrila,rajcata jsem dala jako zeleninovou oblohu a take papriku!K tomu hranolky!

  • Jiří Valčík
    Jiří Valčík |

    4. 7. 2007 15:36

    Výborný recept,nedal jsem tam rajčata,ale při zapékání jsem tam dal trochu vína.Příloha hranolky,zkuste moc dobré,rád se k tomu budu vracet

  • Helena Fixová
    Helena Fixová |

    30. 3. 2007 16:55

    Udělala jsem to přesně podle receptu a bylo to vynikající. Především byl spokojen můj mlsný manžel vyváženou kombinací česneku, masa a slaniny.

  • K R
    K R |

    30. 3. 2007 11:09

    Bylo dobré i bez rajčat,balkánský sýr se úplně ztratil. Zůstala chuť česneku a slaniny - což s bramborovou kaší nemělo chybu...

  • Petra Chlandova
    Petra Chlandova |

    14. 1. 2007 14:35

    Bylo to docela dobre akorat bych tam nemusela myt ty rajcata.Take je to dobre s bramborovou kasi.

  • Kamil
    Kamil |

    23. 7. 2006 23:02

    Upřímně chuťově nic moc. Právě jsem dojedl a nijak zvlášť mě tento recept neupoutal. Rozhodně ho nebudu dělat znovu.