• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Báječné broskve od babičky
    Napište svůj komentář k receptu

    Báječné broskve od babičky

    autor: airan
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Báječné broskve od babičky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • hladká mouka 850 g až 1 kg
      • 400
        g moučkový cukr
      • 4
        ks vejce
      • 200
        ml rostlinný olej
      • 250
        ml bílý jogurt
      • 1
        lžička amonium
      • 0,50
        lžička jedlá soda
    • Náplň jednoduchá
      • džem
    • Náplň sváteční
      • 150
        g moučkový cukr
      • 120
        g máslo
      • 150
        ml mléko
      • 150
        g ořechy
      • potravinářské barvivo žluté a červené

    Postup přípravy receptu

    1
    Ingredience na těsto pořádně propracujeme v měkké těsto (případně přidáme mouku, proto neudávám přesné množství) a ponecháme 1 hodinu odpočinout v chladu. Z těsta děláme polokuličky velikosti malých broskviček a pečeme na plechu na 170 °C kolem 20 minut (podle trouby). Vychladlé vydlabeme, vmícháme do předem připraveného krému a plníme.
    2
    Slepujeme po dvou a půlku namáčíme do vody zředěné žlutou barvou a půlku do červené. Obalujeme v krupicovém cukru. Jednoduchá verze je slepit dvě půlkouličky džemem, namočit v barvě a obalit v cukru. Obojí je dobré.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vánočka od babičky

    Vánočka od babičky

    Vánočka podle babičky

    Vánočka podle babičky

    Králík jako od babičky

    Králík jako od babičky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • jarmila
      jarmila | 29. 12. 2006 09:21

      Upekla jsem je , slepila marmeládou.Vypadaly opravdu jako broskvičky.Uložila jsem každou do papírového košíčku.A s polokoulema nebyl vůbec problém.Prostě jsem v rukou užmoulala kuličky a dala na peč.papír.Při pečení se všechny malinko rozplácly a tím se z nich vytvořily polokouličky.

    • Petra Seibertová
      Petra Seibertová | 7. 12. 2006 07:33

      S tím alobalem to taky není špatný nápad. Včera jsem se ptala v několika obchodech,nikdo nikde formičky ve tvaru polokoule neprodává a prý je ještě neviděli ani v nabídce.

    • Gábina Houšková
      Gábina Houšková | 5. 12. 2006 08:15

      V jednom časopise byl návod na perníkové koule. Formička se dělá tak, že se naběračka obalí z vnější strany několika vrstvami alobalu, takže si takto uděláte formičky na polokoule. Já sama jsem to zatím nezkoušela, ale třeba to nějaká šikovná kuchařka vyzkouší.

    • Airan
      Airan | 3. 12. 2006 10:11

      Lidko, to opravdu nepocitam, nekdi je delam mensi, nekdi zas vetsi - odhadem je jich po slepeni +/- 30

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 2. 12. 2006 17:46

      Airan, kolik jich je z téhle dávky?

    • Airan
      Airan | 2. 12. 2006 13:38

      A jeste jednou se omlouvam, ze jsem to po sobe neprecetla a je z toho takova "patlanice" :-))

    • Airan
      Airan | 2. 12. 2006 12:20

      Dobry den, omlouvam se, ze jsem neodovedela na otazky hned, ale dlouhgo jsem tady nebyla. Ja ty polokoule delam normalne rukama:-) Jako kulicku, pak ji priplacnu. Ten napad s naberackama je uzasny! Rozhodla jsem se u vsech znamich patrat po starych naberackach:-)) Pani Seibertova tphle byl muj oblibeny moucnik jako dite. Jen prosim nedelat jako vanocne pecivo, tohle s ema jist cerstve, nejvic 2dny stare, jinak ztvrdne.

    • Petra Seibertová
      Petra Seibertová | 1. 12. 2006 04:17

      Vzpomínám si,že tyhle malé broskvičky přivezli příbuzní z východu Slovenska,když jsem byla malá..nikdy na to nezapomenu,protože krásnější pečivo jsem nikdy už neviděla.Broskvičky měly i stopku a lístek,už si nepamatuju,z čeho,ale na pohled byly okouzlující,nádherně vystínované žlutou a červenou barvou. Mamka to tehdy taky zkoušela a nakoupila si spoustu malých naběraček,ukroutila jim ty držadla a v tom pekla polokoule.Je to už přes 20 let a přísahám,do dnes cítím v puse tu výbornou chuť tohoto pečiva.

    • Zdena
      Zdena | 22. 11. 2006 13:33

      Airan, ako tie pologuličky robíte, chcela by som to skusiť a neviem ako na to.Ďakujem

    • Anonym
      Anonym | 20. 11. 2006 20:07

      Jak deláte tie pologoule?

    • irena
      irena | 20. 11. 2006 15:02

      je to vinikajici

    • Anonym
      Anonym | 20. 11. 2006 12:21

      Amonium = cukrářské droždí , prodává se v drogerii

    • Ondro
      Ondro | 20. 11. 2006 11:23

      Neviem co je amonium, moze mi to niekto pretlmocit. Dakujem velmi pekne.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Bílý jogurt Džem Hladká mouka Jedlá soda Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Potravinářské barvivo Rostlinný olej Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Sýrová pomazánka s jogurtem

    Sýrová pomazánka s jogurtem

    Olejová bábovka

    Olejová bábovka

    Zelené fazolky s vejci

    Zelené fazolky s vejci

    Americké hovězí

    Americké hovězí

    Zapečený pangasius

    Zapečený pangasius

    Rajčatový salát IV.

    Rajčatový salát IV.

    Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec

    Jednoduché švestkové knedlíky -…

    Jednoduchá vločková polévka s kapustičkami

    Jednoduchá vločková polévka s…

    Naše laskonky

    Naše laskonky

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    110
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    51
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    34
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    34
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    33
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Test osobnosti: Co o nás prozradí náš vánoční stromeček?

    Test osobnosti: Co o nás prozradí náš vánoční stromeček?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Tři oříšky pro Popelku: Kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

    Tři oříšky pro Popelku: Kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    • Recepty.cz
    • Báječné broskve od babičky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí