Bačkorky

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: kovářka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 280
      g hladká mouka
    • 250
      g tuk
    • 1
      vejce
    • 1
      lžíce voda
    • vanilkový cukr
  • Náplň
    • 110
      g moučkový cukr
    • 140
      g ořechy
    • 1
      vejce
    • tuk
    • hrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Spojíme mouku s tukem, vejcem a vodou v tuhé těsto, které rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Z cukru utřeného s vejcem a mletými ořechy vyrobíme náplň, kterou potřeme kolečka z těsta, přehneme je a přeložíme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 30 minut. Ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru.

Komentáře k receptu

  • Michala
    Michala |

    15. 4. 2011 20:27

    Bačkorky jsou dobré, ale pozor na délku pečení, při 170 stupních (elektrická horkovzdušná trouba) s přehledem stačí 15 minut, jsou dorůžova. Cukrem jsem sypala přes sítko.