Bábovka Nutelka

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g cukr krupice
    • 120
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 0,5
      lžička citronová kůra
    • 100
      g nutela
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g hladká mouka
    • 1,5
      dl mléko
    • sníh z bílku ze tří bílků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo utřeme s cukrem citronovou kůrou a žloutky do pěny.
2
Přidáme nutelu a třeme dál, potom vmícháme mouku s práškem do pečiva, mléko a nakonec vmíchame lechce sníh z bílku.
3
Těsto nalíjeme do vymazané formy a zvolna pečeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Danny66
    Danny66 |

    16. 10. 2012 21:33

    Je moc dobrá ! dala jsem 150g Nutely , trochu kakaa, kousky čokolády a ořechy a likér Baileys a hned zmizela :-) Super recept, hodnotím za 1.

  • spathyphilia
    spathyphilia |

    7. 9. 2012 16:01

    Je opravdu vláčná a moc dobrá. jen tu nutelu jsem do těsta dala nakonec a po skousnutí jde o překvapení. Vyšlehala jsem šlehačku s mascarpone a je to luxusní kombinace. velmi doporučuji :-)

  • pepibubu
    pepibubu |

    24. 2. 2012 14:33

    Super recept, babička s velkou slávou koupila klukům Nutelu, ti o ni nejeví zájem, tak ji zpracuju do pečení :-)

  • r-kralova
    r-kralova |

    19. 1. 2012 10:59

    Tuto bábovku dělám již léta, narazila jsem kdysi na recept v časopise a je opravdu výborná. Jen dávám více nutely (asi tak 150g) a ještě do těsta přidávám na drobno nakrájenou polovinu čokolády na vaření či jiné čokolády a takto je bábovka naprosto dokonalá. Vyloženě se o ní doma pereme :-)

  • ariska
    ariska |

    5. 11. 2011 20:21

    neni spatna, vlacna opravdu je, jen se mi zda,ze je chutove trochu nevyrazna, nutela tam neni citit.

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    9. 2. 2010 17:40

    Je opravdu dobrá. Dlouho zůstano vláčná. Dávám 1

  • Pavla Kalinová
    Pavla Kalinová |

    19. 4. 2008 17:08

    Musím jen pochválit. Bábovku máme doma všichni rádi a to proto,že lze udělat tisíckrat a pokazde bude jina:-)

  • Ilona Horáčková
    Ilona Horáčková |

    30. 3. 2008 15:53

    Hned se do ní pustím.Láká mě ta kombinace s nutelou,tak uvidíme jestli mě nezklame.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 3. 2008 18:05

    Jdu na to....

  • Jiří Flíček
    Jiří Flíček |

    22. 9. 2007 13:26

    jdu na to uvidíme.Nechám se rád překvapit

  • Marcela Suchanová
    Marcela Suchanová |

    12. 9. 2007 23:19

    Dala jsem tam 150g másla,150g Nutely,4 vejce,je jina nez klasicka bábovka,ale žádný zázrak,myslela jsem si,že to bude větší mňamka.Dávam za 2

  • Petra Mojzisova
    Petra Mojzisova |

    27. 6. 2007 10:22

    babovka byla opravdu moc dobra, jen bych doporucovala pridat vice nutely a trosku kakaa, ma pak opravdu cokoladovou chut, mnam :)

  • Di
    Di |

    31. 1. 2007 06:48

    Český kypřící prášek do pečiva váží 12 g.

  • Eliška Mlynářová
    Eliška Mlynářová |

    30. 1. 2007 23:03

    český kypřící prášek má gramáž 12g; nebo 13g podle výrobce

  • Marti Vetcha
    Marti Vetcha |

    30. 1. 2007 20:49

    Tak uz ji pecu v troube, tak uvidime. Jenom jsem se chtela optat. Bydlm v USA a kupuji kyprici prasek v polskych obchodech, ale je tam vzdy napsano, ze to je na pul kila mouky a tak. Mohl by mi nekdo rict jakou gramaz maji ceske kyprici prasky? Nevim jestli tu maji vetsi formy nebo co, ale pripada mi, ze na formu je testa malo, tak nevim jestli to je tim nebo tim, ze davam malo kypriciho prasku, davam totiz vzdy polovinu sacku.

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    27. 1. 2007 23:10

    Ten anonym som ja, aby si niekto nemyslel ze to bolo naschval a nechcela som sa podpisat, zato ze mi moc nechutila.

  • Anonym
    Anonym |

    20. 1. 2007 21:59

    Cakala som od tejto babovky viac, ta nutela tam nebola skoro vobec citit a to som jej dala este o trosku viac.Takze pre mna nic moc.

  • Radmila Stachová
    Radmila Stachová |

    29. 12. 2006 15:37

    Tato bábovka je vynikající.To je první bábovka,kterou mi můj 4 letý syn snědl a teď ji musím péct skoro pořád.Samozřejmě,že chutnala všem,kdo jí ochutnali.

  • Anonym
    Anonym |

    27. 10. 2006 15:24

    Pani Najmanova, mozna byla sucha prave protoze jste ji pekla na plech. ZKUSTE PRISTE JI UPECT JAKO BABOVKU A KLIDNE PRIDEJTE JESTE TROCHU TUKU(30G) BUDE VLACNEJSI.

  • Adéla Najmanová
    Adéla Najmanová |

    26. 10. 2006 15:03

    Pekla jsem z 2x dávky na plech. Přidala jsem lžíci skořice a lžíci kakaa, citronovou kůru jsem vynechala. Nechutná špatně, ale čekala jsem, že bude lepší. Příjde mi taková suchá...

  • Dana
    Dana |

    1. 10. 2006 10:02

    Tip na tento recept jsem dostala od kolegyně z práce a báboka byla skvělá. Doporučuji.

  • iva
    iva |

    11. 9. 2006 15:40

    tak mohu jen nesouhlasit s paní evou,že vydržela dlouho vláčná,protože jsme ji snědli na posez a tak toto nemohu posoudit,jinak naprosto a jedinečně SUPER

  • ilka
    ilka |

    9. 9. 2006 21:08

    recept je výborný, bábobku jsem ješte v půli rozřízla a potřela ji nutelou.citron.kura vynechána.

  • Andrea
    Andrea |

    12. 7. 2006 09:48

    Musím uznat, že bábovka je opravdu skvělá. Jen jsem také "skrblík" a místo nutely jsem přidala nedobrou lídlovskou jahodovou čokoládu, kterou děti nerady a ještě čokoládová vajíčka zbylá od velikonoc. Čokoláda byla v tomto vedru hodně měkká, takže se dala krásně ušlehat.Bábovka byla opravdu mňam.

  • Airan
    Airan |

    1. 6. 2006 18:07

    Jsem "zvlasni skrblik" - abych nevyhodila zbytek nutely za 6kč tak radeji udelam babovku za 60kč:-) Jsem rada ze jsem ji vyzkousela, je to rychla nadychana babovka, pridala jsem orechy jako prede mnou Radka. Jen chci upozornit, pekla jsem ji jen 40minut na 160° v normalni el.troube (ne horkovzdusne) - je drive hotova nez jine babovky. Dekuji nezname autorce za recept.

  • Radka
    Radka |

    9. 4. 2006 20:07

    Moc dobrá chutnal celé rodině.Přídala jsem hrstku nasekaných ořechů.

  • Gabka
    Gabka |

    12. 3. 2006 19:00

    Přidala jsem ještě trochu kakaa a likéru Baileys, aby vůbec vypadala jako nutelová a byla výborná.Citronovou kůru jsem vynechala.

  • LUCIE
    LUCIE |

    3. 3. 2006 16:45

    Babovka je výborná.Doporučuji hlavně milovnikum nutely.

  • ŠMOULA
    ŠMOULA |

    14. 2. 2006 16:17

    JE DOBRÁ DOPORUČUJI

  • Eva
    Eva |

    12. 2. 2006 09:24

    Tato bábovka je vynikající.Vydržela velmi dlouho vláčná.Citronovou kůru jsem vynechala,aby vynikla chuť nutely.Všem tento recept doporučuji.

  • Danuše Jurigová
    Danuše Jurigová |

    26. 1. 2006 07:02

    Je to velmi dobré, všem chutnala.Pěkně voní po citronové kůře.