Babiččina žemlovka

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení toastový chléb
    • 1
      l mléko
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • šlehačka ve spreji
    • 6
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      balíček skořicový cukr
    • 2
      ks měkký tvaroh polotučný
    • 6
      ks vejce
    • 1
      kg jablka
    • máslo
    • mouka na vymazání
    • mleté vlašské ořechy
    • rozinky
    • 1
      dl hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve vlažném oslazeném mléce namočíme toastový chléb a pokládáme na vymazaný a moukou posypaný pekáč.
2
Rozšlehaný tvaroh s vanil. cukrem a 2 vajíčky rozetřeme po toastovém chlebu. Nastrouhaná jablka poklademe na tvaroh, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, rozinkami a vlašskými ořechy namočenými v rumu. Vše opět poklademe toastovým chlebem namočeným v mléce.
3
Dáme péci do předem připravené vyhřáté trouby asi na 120 stupňů. Po vytvoření zlatavé kůrky tuto pomažeme rozšlehanými žloutky., vložíme do trouby asi na 5 min.
4
Vyjmeme a celý pekáč zalijeme předem vytvořeným sněhem z bílků. Opět vložíme do trouby a necháme sníh zatuhnout ve vyhřáté troubě.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ludasuda
    ludasuda |

    27. 10. 2014 17:27

    nepochopil sem akorát tu smetanu a šlehačku,jinak recept dobrý,tak jak mi ho dělala babička 8-)

  • Waltyr
    Waltyr |

    31. 1. 2012 15:07

    Skvělá,dal jsem jen více tvarohu (houska,tvaroh,jablka,tvaroh,houska) .Pochvala mě neminula. :-[

  • Janaso
    Janaso |

    15. 4. 2011 20:33

    Žemlovka výborná! A to jsem vynechala tu čepici z bílkového sněhu, už se nevešla do pekáče.

  • janina
    janina |

    17. 2. 2011 14:32

    Kam se ztratila ta smetana ke šlehání? :-(

Poslední navštívené:

Abecední seznam: