Avokádový talíř s rajčaty a bazalkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg rajčata
    • 2
      ks avokádo -malé
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 5
      ks bazalka
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slupku rajčat nařízneme do kříže, rajčata krátce spaříme, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Šalotky a česnek posekáme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a dusíme v otevřené pánvi asi 4 minuty. Mezitím rozkrojíme avokáda, vyjmeme pecku, oloupeme je, dužinu pokrájíme na kousky, přidáme k rajčatům a krátce prohřejeme. Znovu dochutíme solí a pepřem, nandáme na talíře, ozdobíme bazalkou a ihned podáváme. Podáváme s vařeným bramborem. Použít můžeme i jako přílohu k masu či rybě.

Komentáře k receptu

  • Zlatka
    Zlatka |

    29. 8. 2014 10:40

    Ach! Mé oblíbené avokádo! Bazalku jsem přidala i k avokádu a rajským, pak ještě čerstvou na talíře a byla to skvělá zdravá večeře. Chutnala by mi i v syrovém stavu připravená jako salát. Děkuji :)