Amprecle

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: airin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hladká mouka
    • 80
      g moučkový cukr
    • 80
      g máslo změklé
    • 5
      g amonium je to asi 1 lžička
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • cukr krystal hrubý krystal na obalení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plech vyložíme pečicím papírem. Amonium (tzv. "cukrářské droždí" - koupí se v drogerii) rozpustíme v trošce mléka. Jedno vajíčko necháme na potření a z ostatních uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme z něj plát asi 3 mm silný, ten nakrájíme rádlem na proužky cca 7-8 mm široké a 20-30 cm dlouhé. Stočíme je do podoby preclíků ("brýle"), v dlani je potřeme rozšlehaným vajíčkem a z jedné strany omočíme v hrubém krystalovém cukru nasypaném na talířku. Položíme na plech pocukrovanou stranou nahoru a upečeme do růžova.
2
Jsou málo sladké, křupavé a mají zcela specifickou chuť, kterou si pamatuju z dětství. Věřím, že si je také oblíbíte!

Komentáře k receptu

  • Verelin
    Verelin |

    22. 5. 2016 14:01

    Pamatuju je z mládí! Skvělé a snadné na přípravu, pokaždé se povedou.