Kapustu opereme, na tenké nudličky nakrájenou dáme udusiti za občasného podlévání vodou. Změklou kapustu necháme vychladnouti. Do studené vmícháme...
více o Kapustové karbanátky II
Hlávku kapusty zbavíme vrchních, polámaných nebo povadlých listů, opereme ji v horké, čisté vodě, rozkrájíme na tenké nudličky a dáme do horkého...
více o Kapustové karbanátky I.
Rýži přebereme, propláchneme studenou vodou a zalijeme 400 ml osolené studené vody.
Přivedeme k varu a přikryté 15-20 minut vaříme. Pak hrnec...
více o Asijské kuřecí prsty
Maso nakrájíme na malé kostičky, přidáme kečup, sójovou omáčku, pepř a promícháme.
Vymažeme pekáč a postupně v něm navrstvíme suroviny v tomto pořadí:...
více o Andělské brambory
Máslo, 25 g cukru a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáme vejce, mouku prosátou s práškem do pečiva a mléko a promícháme. Vaflovač předehřejeme a...
více o Plněná vaflová srdíčka
Zeleninu spaříme vroucí vodou, scedíme a necháme vychladnout. Z mouky, prášku do pečiva, mléka, vajec, soli, pepře a špetky zázvoru uděláme těsto, do...
více o Zeleninové lívance
Meruňky necháme okapat. Smícháme 25 g cukru s likérem, přidáme okapané meruňky a necháme odležet. Žloutky vyšleháme se špetkou soli, 50 g cukru,...
více o Meruňkové koláčky
Dýně oloupeme, vydlabeme, uvnitř osolíme a zakapeme citronem.
Nádivka: na polovině tuku osmahneme drobně pokrájenou cibulku, přidáme maso, máčenou...
více o Plněné dýně
Kuřeci stehna omyjeme ve vlažné vodě, papirovou utěrkou osušíme a osolíme. Stehenní kost vyřízneme a dáme pozor, abychom nerozřezaly kůži, protože ji...
více o K - Nadívaná kuřecí stehna
Máslo utřeme, přidáme jemně nasekaná vejce, tavený sýr, mléko a vše dobře promícháme. Pak smícháme drobně nakrájený salám, okurku a kapii. Podle chuti...
více o Pomazánka všehochuť
Na rozehřáté máslo dáme jemně nastrouhané ředkvičky, potom sýr a za stálého míchání roztavíme.
Přidáme vejce a mícháme, až vznikne jednotná hmota....
více o Ředkvičková pomazánka
Ve vývaru vaříme nakrájené houby a pórek. Mírně osolíme a když jsou houby měkké, vložíme nakrájené maso a špagety. Nakonec do vroucí polévky...
více o Kuřecí polévka s houbami
Maso nakrájíme na plátky a tupou stranou nože je naplocho rozklepeme. Nakrájíme na nudličky a v misce promícháme se směsí sójové omáčky, glutasolu,...
více o Skořicové květy
Smícháme, utvoříme kuličky nebo šišky .
Vhodit do vroucí vody a vaří se 5 minut.
Pak obalit ve strouhance nebo posypat osmaženou strouhankou....
více o Rychlé malé knedlíky
Z bílků ušleháme tuhý sníh spolu s cukrem, vmícháme žloutky a mouku, nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, stejnoměrně rozetřeme a pečeme asi 8...
více o Celozrnná roláda s pohankovou náplní
Z bílků ušleháme tuhý sníh spolu s cukrem, vmícháme žloutky, smíchaný mák s práškem do perníku a moukou. Lehce obracíme a tím šetrně a dobře...
více o Makové omeletky s meruňkami
Nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova, přidáme na kostky nakrájené rohlíky a společně osmahneme. Dáme do mísy, zalijeme mlékem, přidáme vejce, nadrobno...
více o Špekové knedlíky
V troše vody povaříme koření. Na tuku zpěníme drobně rozsekanou cibulku, osmahneme houby, přidáme na čtvrtky pokrájené brambory, přecedíme na ně vývar...
více o Omáčka z brambor a vajec
Natvrdo uvařená a zchlazená vajíčka drobně pokrájíme a nasypeme do misky, kde už je připravené máslo, opatrně mícháme a podle chuti přidáváme hořčici...
více o Rychlá vajíčková pomazánka
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Do misky dáme vajíčka, přidáme majolku, nadrobno nasekanou cibuli (mozno zaměnit i...
více o Jarní vajíčka
POSTUP
Maso se nakrájí na nudličky a smíchá se solí, kari, čili, vajíčkem, utřeným česnekem, trochou solamylu. Směs dáme na rozpálený olej a přidáme...
více o Čína dle Bobinky
POSTUP
Nadrobno nakrájejte cibulku a na másle nebo Ramě osmahněte. Přidejte rozdrobené droždí a čekejte do vysmrádnutí a roztopení droždí. Salám...
více o Drožďová pomazánka VI.
Zelné listy omyjeme a vložíme na půl minuty do vařící vody. Pak je rozložíme a tuhči žebra naklepeme paličkou. Maso smícháme s vařenou rýží, velmi...
více o Zelné závitky
**Příprava piškotu:** Našleháme žloutky s cukrem, potom vmícháme mouku a nakonec pomalu našleháme bílky. Vše nalijeme do máslem vymaštěného a moukou...
více o Tiramisu V.
Kuřecí maso a šunku nakrájíme na kostky. Žampiony na plátky, černé houby překrojíme. Zelí, pórek a cibuli nakrájíme na drobnější kostky.
Na pánev s...
více o Kantonská rýže
Oloupané syrové brambory rozstrouháme do mísy. Vodu, kterou pustí, slijeme. Zalijeme mlékem, přidáme vejce, mouku a koření a vše dobře promícháme....
více o Cmunda - 4 porce
Maso nakrájíme na plátky. Každý plátek naklepeme a obalíme v osolené strouhance, kterou paličkou důkladně zaklepeme. Potom řízky namáčíme do...
více o Zatloukané řízky
Vepřovou kýtu si necháme u řezníka rozkrojit na plát, doma ho naklepeme, osolíme,opepříme a poklademe plátky anglické slaniny.
Na sádle osmahneme...
více o Vepřová roláda III.
Řízky po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Opečeme je na rozpáleném oleji po obou stranách....
více o Obrácený řízek
Očištěnou kapustu povaříme ve slané vodě asi půl hodiny. Pak ji slijeme, necháme okapat a po ochladnutí ještě zbylou vodu vymačkáme.
Kapustu nadrobno...
více o Kapustové karbanátky IV.
Vejce našleháme vidličkou, přidáme pepř, sůl, cukr, majoránku, čili, sójovou omáčku, utřený česnek a vše promícháme. Do směsi vložíme maso, přikryjeme...
více o Kotlety s česnekem
Mleté maso promícháme s rozkrájenou cibulí a petrželkou, osolíme, opepříme, přidáme vejce, ve vodě máčenou žemli a rozehřáté sádlo.
Utvoříme stejně...
více o Čufty z hovězího masa
Jednu třetinu bůčku umeleme, dvě třetiny nakrájíme na kostky, vše smícháme s ostatními surovinami a necháme odležet 12 hodin v chladu.
Pak směs...
více o Bůčková roláda VII.
Mouku smícháme s práškem do perníku, sodou, kakaem a cukrem, zaděláme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce a olej, vmícháme nastrouhaná jablka (jsou...
více o Jablkový perník IV.
Kuře očistíme, osolíme, potřeme kořením na kuře nebo grilovacím kořením a volátko nebo břišní dutinu naplníme nádivkou.
Naplněné kuře sešijeme nebo...
více o Jarní kuře s nádivkou
Oškrábané a na kostičky nakrájené brambory, nastrouhanou kořenovou zeleninu a na nudličky nakrájenou kapustu zalijeme vodou. Osolíme, okmínujeme,...
více o Zeleninová polévka II.
Oškrábané brambory nakrájíme na tenké plátky a vaříme ve 3/4 litru osolené vody do rozvaření, případně je ještě rozmačkáme.
Po odstavení z ohně...
více o Skleněná polévka
Všechny přísady se smíchají a přidá se tolik mléka, aby vznikla hustá kaše. Pokud použijeme hrubou mouku, můžeme do poloviny těsta zamíchat kakao....
více o Ábíčková bábovka
Brambory nakrájíme na malé kostičky a v mixéru je umixujeme. Směs nalijeme do mísy. Přidáme celé vejce a sůl dle chuti. Sypeme hrubou mouku, až...
více o Halušky se zelím
Do mletého masa nastrouháme brambory, cibuli, přidáme vejce, strouhanku, rozetřený česnek, koření a sůl. Dobře promícháme a z hmoty vytvarujeme...
více o Bramborovomasové karbanátky
Syrové brambory oloupat, nastrouhat na plátky. Klobásy také nakrájet na tenké plátky.Zapékací pekáček vymastit sádlem.
Na dno naskládat vrstvu brambor...
více o Prokládané brambory
Omyté kuře naporcujeme, zbavíme kůže, osolíme a opaprikujeme. Vložíme do vymaštěného pekáčku.
Mleté maso osolíme, opeříme, přidáme vegetu, vejce, popř...
více o Kuře pod peřinou II.
Rozšleháme vejce se škrobem, kus zmrzliny v něm obalíme, vytvarujeme, obalíme v kokosu, znovu obalíme v těstíčku a opět v kokosu. Až máme obalené...
více o Smažená zmrzlina
V odblaněné jehněčí kýtě nařízneme střední otvor pro plnění.
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme drobně pokrájené žampiony a po...
více o Plněná jehněčí kýta
Kotlety omyjeme, osušíme, opepříme a posypeme mletým hořčičným semínkem. Necháme asi 30 minut v chladu odležet.
Mezitím očistíme žampiony, nožičky...
více o Jehněčí kotlety se žampiony
Veku (žemlovku) nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Rozpustíme 100 g Hery, kterou polijeme kostičky veky v míse.
Vepřové a uzené maso také...
více o Velikonoční nádivka III.
Vejce rozšleháme s cukrem a postupně přidáváme ostatní ingredience. Rozinky nakonec. Pečeme velmi pomalu 1 hodinu a více. Propichováním dřívkem...
více o Serník
Játra umeleme, přidáme všechny ingredience, dobře promícháme a dáme do dobře vymazané a strouhankou vysypané formy (srnčí hřbet).
Pečeme v mírné...
více o Játrová sekaná
Maso naklepeme, nasekneme okraje a posypeme kořením. Obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích se solí. Vkládáme do horkého tuku a zprudka opečeme z obou...
více o Krůtí vaječnice