• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Lečo s uzeninou
    Napište svůj komentář k receptu

    Lečo s uzeninou

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 13
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Lečo s uzeninou
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g rajčata
      • 5
        ks paprika
      • 2
        ks cibule
      • 80
        g rostlinný olej
      • 200
        g uzeniny měkká
      • 4
        vejce
      • pepř mletý
      • sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozehřátém oleji. Z paprik odstraníme semena a semeník, nakrájíme na nudličky a na osmahnuté cibuli je podusíme do poloměkka.
    2
    Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, opraná a na kolečka nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a zvolna dusíme, až jsou papriky měkké. Potom přidáme rozšlehaná vejce, zamícháme a necháme je v zelenině a uzenině srazit.
    3
    Pokrm podáváme s brambory nebo chlebem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kapustové karbanátky s uzeninou

    Kapustové karbanátky s uzeninou

    Vaječná pomazánka s uzeninou

    Vaječná pomazánka s uzeninou

    Dýňový guláš s uzeninou

    Dýňový guláš s uzeninou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • HelenaPa | 4. 3. 2013 08:26

      Klasické lečo, jaké znám a mám ráda od dětství. Dávám 1.

    • profimak | 3. 3. 2013 21:31

      Moje první lečo a povedlo se. Dostala jsem doma pochvalu.

    • Míša Mmmmys
      Míša Mmmmys | 13. 8. 2010 12:59

      Právě dobaštěno a bylo to výborný... dávám za jedna :D

    • recepty 73
      recepty 73 | 17. 9. 2009 12:22

      Já lečo miluji,ale než jsem ho naučil jíst rodinu,tak jsem musel v postupu udělat pár změn.Je to takový kompromis,který se mi velmi osvědčil a myslím,že stojí za zveřejnění.Takže pošlu recept,který doufám nezvedne vlnu odporu,ale bude třeba pro některé inspirací.Jiří

    • Jana Remková
      Jana Remková | 25. 6. 2008 12:43

      To je zajímavé,když jsme byli v Maďarsku asi před 4 lety,dělali nám lečo taky s vajíčkama,tak nevím,možná v některých oblastech se používají a v některých ne.Ještě snad,to lečo jsme si dávali v restauraci!!!

    • Di
      Di | 25. 6. 2008 10:00

      Já se za to, že jsem Čech nestydím, ale vaření si rozhodně otázkami národní identity nekomplikuji. Ráda ochutnávám typická jídla cizích národů a pak si je třeba připravím z českých surovin (ostatně co se dá u nás ještě koupit českého původu?) podle svého. Proč ne, recepty přece nejsou neměnné dogma. Ostatně Maďaři kdysi hojně mísili svou krev se Slovany a jako pastevci se od slovanských zemědělců spoustu věcí naučili. Kdoví, jak to bylo s lečem ...

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 25. 6. 2008 09:44

      Keď pripravujete lečo, skúste pridať lyžičku krišt.cukru. Je to celkom iné lečo. Ja mám rada s vajičkami, moja sestra bez. Pritom ani jedna do toho nepotrebuje žiadnu údeninu.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 25. 6. 2008 06:49

      Lečo patrilo doma k našim najobľúbenejším jedlám. Varilo ho ešte babičkina mama a tú naučili lečo variť ešte Maďari za Rakúsko-Uhorska. A vajcia tam išli a dodnes idú.

    • Otakar Novák
      Otakar Novák | 24. 6. 2008 23:22

      Typické: My jsme ČEŠI, kdo je víc! Chudáci holanďani, kdyby věděli, že ta jejich slavná omáčka pochází z Francie...

    • Jana Wernischova
      Jana Wernischova | 24. 6. 2008 22:30

      Jasně kluci a holky, ať si každý vaří lečo podle své chuti a zvyklostí! Kdybychom chtěli být přesní, tak Maďaři nedávají do leča ani měkkou uzeninu, ale buď špek anebo klobásu. A my zas doma nezahušťujeme lečo vůbec, dáváme jen papriky a rajčata a buřty, z koření jen pepř a sůl a dusíme ečo jen velice krátce - a pak ho jíme s čerstvými rohlíky, které si namáčíme do šťávičky a slintáme blahem :-)

    • Ladislav Dorazin
      Ladislav Dorazin | 24. 6. 2008 22:16

      Máte pravdu Di,proč se musíme pořád někým řídit?Celý život zahušťujeme vejci a maďaři jsou mi taky šuma fuk.

    • Di
      Di | 24. 6. 2008 19:41

      No a co? My jsme v Česku a vejce nám tam chutnají. Maďaři zahušťují lečo třeba rýží.

    • JANÁK PAVEL
      JANÁK PAVEL | 24. 6. 2008 17:55

      Do leča vejce nepatří. Zeptejte se v Maďarsku.

    • Petra
      Petra | 22. 8. 2007 20:06

      A v pohodě to čtyři porce dalo.

    • Petra
      Petra | 22. 8. 2007 20:05

      Moc dobré, ale fujtajblíkové uzeniny jsem nahradila sojových granulátem s příchutí šunky. Ani nepoznáte, že tam není maso.

    • AVON Lady
      AVON Lady | 17. 6. 2006 11:50

      Vařím podobné lečo, na které používám špekáčky, které ploupu nakrájím na kostičky a na oleji osmahnu, takže pustí přebytečný špatný tuk. Ještě do směsi, ktará se dusí, přidám sušenou zeleninu ( mrkev, celer, petrže ) nakrájenou na kostičky. Po přidání vajec , pokud je potřeba zahustit, tak použiji hladkou mouku.

    • jarmila
      jarmila | 15. 9. 2005 08:22

      Adžiku jsem si minulý týden koupila v Bille normálně mezi kořením.(Teď ale nevím ,jestli to byla firma Konátyi nebo nějaká jiná)Ale určitě ji bez problému koupíte i v jiných obchodech - Hypernova, Tesco...

    • Jana z VM
      Jana z VM | 15. 9. 2005 07:46

      Adžiku koupíte téměř v každém obchodě s potravinami nebo v zelenině, teď už je opravdu k sehnání všude a je fakt vynikající, mám bohaté zkušenosti a jak jsem už několikrát sem napsala, "vrážím" ji do masa téměř všude !!!

    • Martina
      Martina | 15. 9. 2005 06:08

      Kde se da sehnat Adzika? Kdysi jsem si ji privezla z Bulharska ale ted nevim.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 6. 9. 2005 13:17

      Opět jeden vyznavač vynikajícího koření "Adžika". Taky je přidávám téměř všude, jak se dá!!

    • Milan
      Milan | 6. 9. 2005 12:04

      Jednoduché,vynikající prostě super. Tuhle baštu vyrábíme z domácích zdrojů dlouhá leta.Zavařujeme pod víčka. Pro uskladnění na zimu děláme jen "základ" :rajčata,cibule, paprika. Jako koření používáme v posledních letech směs "Adžika".

    • Andiee
      Andiee | 21. 8. 2005 20:19

      Milá Naďko, prosím napiš svuj recept na lečovou smes na zimu!

    • lumen
      lumen | 18. 8. 2005 13:05

      Dekuju anonymovi, presne to jsem potrebovala vedet-zda toho nebude malo:-)Jdu pro papriky!

    • Jana Povolná
      Jana Povolná | 11. 7. 2005 23:26

      určitě napište !!!

    • Anonym
      Anonym | 4. 7. 2005 23:04

      Lečo bylo dobré, ovšem čtyři porce to nedalo. Řekl bych tak dvě výživné pánské.

    • Naďa
      Naďa | 12. 5. 2005 15:26

      Taky tohle lečo dělám,dokonce si ho chystám i na zimu,kdy jsou přece jen papriky a rajčata dražší.Vylepšuju ho přidáním trochy zakysané smetany před přidáním vajec.Zkuste,je to výtečné.A bude-li zájem o" lečovou směs na zimu",stačí se zmínit a napíšu ji sem.

    • Dahiba
      Dahiba | 12. 5. 2005 11:39

      přesně tohle lečo děláme doma a je výborné, já radši s novým bramborem a má lepší polovička čerstý chléb s máslem. Dávám za 1 :o)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
    Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Paprika Pepř mletý Rajčata Rostlinný olej Sůl Uzeniny Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pravý upírský bramborák

    Pravý upírský bramborák

    Houbový kuba II.

    Houbový kuba II.

    Třešňový závin

    Třešňový závin

    Salát z červené řepy s hruškou

    Salát z červené řepy s hruškou

    Vaječné placičky se sýrem a šunkou

    Vaječné placičky se sýrem a šunkou

    Cibulové vepřové - minutka

    Cibulové vepřové - minutka

    Zapečené kuřecí s rajčaty

    Zapečené kuřecí s rajčaty

    Cibulovo-česnekové plátky

    Cibulovo-česnekové plátky

    Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

    Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

    Doporučujeme

    120 minut
    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    79
    Milionářské řezy se slaným karamelem
    Milionářské řezy se…
    36
    Skvělý domácí kváskový chleba
    Skvělý domácí kváskový…
    29
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    22
    Holandský řízek a šťouchané brambory
    Holandský řízek a…
    21
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík

    Zajímavé články

    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    AHA.cz Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    AHA.cz Deník Aha! 18.1.2021

    Deník Aha! 18.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Dáma.cz Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Ženy.cz Když zrovna nemáte čepici: Tyhle doplňky do vlasů jsou stále v kurzu!

    Když zrovna nemáte čepici: Tyhle doplňky do vlasů jsou stále v kurzu!

    Maminka.cz 8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    Reflex.cz Psychiatr Tylš: Psychedelika můžou zlepšit kvalitu života, ketamin léčí deprese i alkoholismus

    Psychiatr Tylš: Psychedelika můžou zlepšit kvalitu života, ketamin léčí deprese i alkoholismus

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    • Recepty.cz
    • Lečo s uzeninou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí