• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Lečo s uzeninou
    Napište svůj komentář k receptu

    Lečo s uzeninou

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 13
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Lečo s uzeninou
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g rajčata
      • 5
        ks paprika
      • 2
        ks cibule
      • 80
        g rostlinný olej
      • 200
        g uzeniny měkká
      • 4
        vejce
      • pepř mletý
      • sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozehřátém oleji. Z paprik odstraníme semena a semeník, nakrájíme na nudličky a na osmahnuté cibuli je podusíme do poloměkka.
    2
    Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, opraná a na kolečka nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a zvolna dusíme, až jsou papriky měkké. Potom přidáme rozšlehaná vejce, zamícháme a necháme je v zelenině a uzenině srazit.
    3
    Pokrm podáváme s brambory nebo chlebem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vaječná pomazánka s uzeninou

    Vaječná pomazánka s uzeninou

    Dýňový guláš s uzeninou

    Dýňový guláš s uzeninou

    Cuketová směs s uzeninou

    Cuketová směs s uzeninou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • HelenaPa | 4. 3. 2013 08:26

      Klasické lečo, jaké znám a mám ráda od dětství. Dávám 1.

    • profimak | 3. 3. 2013 21:31

      Moje první lečo a povedlo se. Dostala jsem doma pochvalu.

    • Míša Mmmmys
      Míša Mmmmys | 13. 8. 2010 12:59

      Právě dobaštěno a bylo to výborný... dávám za jedna :D

    • recepty 73
      recepty 73 | 17. 9. 2009 12:22

      Já lečo miluji,ale než jsem ho naučil jíst rodinu,tak jsem musel v postupu udělat pár změn.Je to takový kompromis,který se mi velmi osvědčil a myslím,že stojí za zveřejnění.Takže pošlu recept,který doufám nezvedne vlnu odporu,ale bude třeba pro některé inspirací.Jiří

    • Jana Remková
      Jana Remková | 25. 6. 2008 12:43

      To je zajímavé,když jsme byli v Maďarsku asi před 4 lety,dělali nám lečo taky s vajíčkama,tak nevím,možná v některých oblastech se používají a v některých ne.Ještě snad,to lečo jsme si dávali v restauraci!!!

    • Di
      Di | 25. 6. 2008 10:00

      Já se za to, že jsem Čech nestydím, ale vaření si rozhodně otázkami národní identity nekomplikuji. Ráda ochutnávám typická jídla cizích národů a pak si je třeba připravím z českých surovin (ostatně co se dá u nás ještě koupit českého původu?) podle svého. Proč ne, recepty přece nejsou neměnné dogma. Ostatně Maďaři kdysi hojně mísili svou krev se Slovany a jako pastevci se od slovanských zemědělců spoustu věcí naučili. Kdoví, jak to bylo s lečem ...

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 25. 6. 2008 09:44

      Keď pripravujete lečo, skúste pridať lyžičku krišt.cukru. Je to celkom iné lečo. Ja mám rada s vajičkami, moja sestra bez. Pritom ani jedna do toho nepotrebuje žiadnu údeninu.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 25. 6. 2008 06:49

      Lečo patrilo doma k našim najobľúbenejším jedlám. Varilo ho ešte babičkina mama a tú naučili lečo variť ešte Maďari za Rakúsko-Uhorska. A vajcia tam išli a dodnes idú.

    • Otakar Novák
      Otakar Novák | 24. 6. 2008 23:22

      Typické: My jsme ČEŠI, kdo je víc! Chudáci holanďani, kdyby věděli, že ta jejich slavná omáčka pochází z Francie...

    • Jana Wernischova
      Jana Wernischova | 24. 6. 2008 22:30

      Jasně kluci a holky, ať si každý vaří lečo podle své chuti a zvyklostí! Kdybychom chtěli být přesní, tak Maďaři nedávají do leča ani měkkou uzeninu, ale buď špek anebo klobásu. A my zas doma nezahušťujeme lečo vůbec, dáváme jen papriky a rajčata a buřty, z koření jen pepř a sůl a dusíme ečo jen velice krátce - a pak ho jíme s čerstvými rohlíky, které si namáčíme do šťávičky a slintáme blahem :-)

    • Ladislav Dorazin
      Ladislav Dorazin | 24. 6. 2008 22:16

      Máte pravdu Di,proč se musíme pořád někým řídit?Celý život zahušťujeme vejci a maďaři jsou mi taky šuma fuk.

    • Di
      Di | 24. 6. 2008 19:41

      No a co? My jsme v Česku a vejce nám tam chutnají. Maďaři zahušťují lečo třeba rýží.

    • JANÁK PAVEL
      JANÁK PAVEL | 24. 6. 2008 17:55

      Do leča vejce nepatří. Zeptejte se v Maďarsku.

    • Petra
      Petra | 22. 8. 2007 20:06

      A v pohodě to čtyři porce dalo.

    • Petra
      Petra | 22. 8. 2007 20:05

      Moc dobré, ale fujtajblíkové uzeniny jsem nahradila sojových granulátem s příchutí šunky. Ani nepoznáte, že tam není maso.

    • AVON Lady
      AVON Lady | 17. 6. 2006 11:50

      Vařím podobné lečo, na které používám špekáčky, které ploupu nakrájím na kostičky a na oleji osmahnu, takže pustí přebytečný špatný tuk. Ještě do směsi, ktará se dusí, přidám sušenou zeleninu ( mrkev, celer, petrže ) nakrájenou na kostičky. Po přidání vajec , pokud je potřeba zahustit, tak použiji hladkou mouku.

    • jarmila
      jarmila | 15. 9. 2005 08:22

      Adžiku jsem si minulý týden koupila v Bille normálně mezi kořením.(Teď ale nevím ,jestli to byla firma Konátyi nebo nějaká jiná)Ale určitě ji bez problému koupíte i v jiných obchodech - Hypernova, Tesco...

    • Jana z VM
      Jana z VM | 15. 9. 2005 07:46

      Adžiku koupíte téměř v každém obchodě s potravinami nebo v zelenině, teď už je opravdu k sehnání všude a je fakt vynikající, mám bohaté zkušenosti a jak jsem už několikrát sem napsala, "vrážím" ji do masa téměř všude !!!

    • Martina
      Martina | 15. 9. 2005 06:08

      Kde se da sehnat Adzika? Kdysi jsem si ji privezla z Bulharska ale ted nevim.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 6. 9. 2005 13:17

      Opět jeden vyznavač vynikajícího koření "Adžika". Taky je přidávám téměř všude, jak se dá!!

    • Milan
      Milan | 6. 9. 2005 12:04

      Jednoduché,vynikající prostě super. Tuhle baštu vyrábíme z domácích zdrojů dlouhá leta.Zavařujeme pod víčka. Pro uskladnění na zimu děláme jen "základ" :rajčata,cibule, paprika. Jako koření používáme v posledních letech směs "Adžika".

    • Andiee
      Andiee | 21. 8. 2005 20:19

      Milá Naďko, prosím napiš svuj recept na lečovou smes na zimu!

    • lumen
      lumen | 18. 8. 2005 13:05

      Dekuju anonymovi, presne to jsem potrebovala vedet-zda toho nebude malo:-)Jdu pro papriky!

    • Jana Povolná
      Jana Povolná | 11. 7. 2005 23:26

      určitě napište !!!

    • Anonym
      Anonym | 4. 7. 2005 23:04

      Lečo bylo dobré, ovšem čtyři porce to nedalo. Řekl bych tak dvě výživné pánské.

    • Naďa
      Naďa | 12. 5. 2005 15:26

      Taky tohle lečo dělám,dokonce si ho chystám i na zimu,kdy jsou přece jen papriky a rajčata dražší.Vylepšuju ho přidáním trochy zakysané smetany před přidáním vajec.Zkuste,je to výtečné.A bude-li zájem o" lečovou směs na zimu",stačí se zmínit a napíšu ji sem.

    • Dahiba
      Dahiba | 12. 5. 2005 11:39

      přesně tohle lečo děláme doma a je výborné, já radši s novým bramborem a má lepší polovička čerstý chléb s máslem. Dávám za 1 :o)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
    Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Paprika Pepř mletý Rajčata Rostlinný olej Sůl Uzeniny Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Domácí čokoláda

    Domácí čokoláda

    Ořechové řezy naší babičky

    Ořechové řezy naší babičky

    Dukátové buchtičky "mňam"

    Dukátové buchtičky "mňam"

    Cizrna po boloňsku

    Cizrna po boloňsku

    Krémová vajíčková pomazánka

    Krémová vajíčková pomazánka

    Losos grilovaný na cedrovém prkénku

    Losos grilovaný na cedrovém prkénku

    Pizza Quattro Formaggi

    Pizza Quattro Formaggi

    Cibulovo-česneková polévka

    Cibulovo-česneková polévka

    Kuřecí srdíčka - pečená

    Kuřecí srdíčka - pečená

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    33
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    32
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    30
    Pesto z medvědího česneku
    Pesto z medvědího česneku
    28
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    27
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake

    Zajímavé články

    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5 receptů na dobroty do baťůžku
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5…
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice se mění před očima: 40 kilo dole!

    Hvězda Ulice se mění před očima: 40 kilo dole!

    AHA.cz Filmová legenda Iva Janžurová: DRSNÁ SLOVA o hvězdách seriálů!

    Filmová legenda Iva Janžurová: DRSNÁ SLOVA o hvězdách seriálů!

    AHA.cz Deník Aha! 12.4.2021

    Deník Aha! 12.4.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Ženy.cz BAFTA 2021: Letos bez vévodkyně Kate! A kdo zabodoval outfitem?

    BAFTA 2021: Letos bez vévodkyně Kate! A kdo zabodoval outfitem?

    Maminka.cz Jak přežít období vzdoru? Chce to trpělivost, empatii a nadhled

    Jak přežít období vzdoru? Chce to trpělivost, empatii a nadhled

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Miloš Zeman a jeho druhý mandát? Už aby bylo po něm!

    Vladimír Mertlík: Miloš Zeman a jeho druhý mandát? Už aby bylo po něm!

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Zahradu zútulní dobře vybrané dekorace. 40 skvělých tipů, kde a za kolik je koupit

    Zahradu zútulní dobře vybrané dekorace. 40 skvělých tipů, kde a za kolik je koupit

    • Recepty.cz
    • Lečo s uzeninou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí