Sekaný španělák

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Náplň
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks vejce uvařené na tvrdo
    • 1
      ks mrkev malá
    • 1
      ks nakládané okurky
    • 50
      g měkký salám
    • 100
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • hořčice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Postup: z mletého masa se udělá klasická sekaná. Z ní se vezme kousek a vytvaruje se plátek jako na klasický ptáček. Ten se potře hořčicí a pak se poklade náplní. Vajíčko se rozdělí na čtvrtky, mrkev, okurka, slanina a salám se rozkrájí na nudličky, cibule na plátky. Potom plátek zavineme a dáme do trouby upéct.
2
Mezitím pomalu připravujeme omáčku. Na lžičku oleje dáme nadrobno pokrájenou slaninu a necháme rozškvařit, pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dohněda - nepřipálit. Pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku a zalijeme vodou a necháme vařit asi 20 minut. Musíme míchat, aby se nepřipálila. Přidáme lžíci hořčice a osolíme. Kdo nechce cibulku v omáčce, může přecedit nebo rozmixovat.
3
Podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Harry
    Harry |

    12. 3. 2016 09:52

    Pise se prosciutto ty chytraku.

  • citronka
    citronka |

    10. 3. 2016 13:17

    Tento sekaný španělák je moc dobrý,ale tu okurku nedávám dovnitř ale dávám ji ktomu na talíř a místo měkkého salámu dávám dovnitř šunku proskiuto na pánvi opečenou.

  • citronka
    citronka |

    10. 3. 2016 13:17

    Tento sekaný španělák je moc dobrý,ale tu okurku nedávám dovnitř ale dávám ji ktomu na talíř a místo měkkého salámu dávám dovnitř šunku proskiuto na pánvi opečenou.

  • lidda
    lidda |

    10. 3. 2016 10:10

    dobry napad

  • taddy1
    taddy1 |

    5. 6. 2014 11:23

    Tento recept dělávám už asi 35 let, když za socialismu stálo kilo mletého 18,- Kč a dalo se koupit snáz, než celá masa - hovězí a vepřové. Ovšem pracuji s mletými ptáčky stejně, jako kdyby byly "klasické" a omáčku dělám z výpeku, nikoliv zvlášt. :-)

  • Irena
    Irena |

    5. 6. 2014 11:07

    Tento recept dělávám už asi 35 let, když za socialismu stálo kilo mletého 18,- Kč a dalo se koupit snáz, než celá masa - hovězí a vepřové. Ovšem pracuji s mletými ptáčky stejně, jako kdyby byly "klasické" a omáčku dělám z výpeku, nikoliv zvlášt. Bodík dávám.

  • džajna
    džajna |

    18. 10. 2013 08:30

    chutnaly, omáčka míň

  • džajna
    džajna |

    18. 10. 2013 08:29

    chutnaly, omáčka míň

  • džajna
    džajna |

    18. 10. 2013 08:17

    roládky nám

  • eduard231
    eduard231 |

    25. 6. 2013 10:02

    není špatné, rychlé každá změna je dobrá

  • Helanová
    Helanová |

    5. 1. 2013 16:45

    Dobrá náhrada, ale omáčka je nezpochyby lepší, když se dělá z hovězího masa od samého začátku.

  • poklipo
    poklipo |

    10. 11. 2012 18:39

    Dobrý, ale hovězí je hovězí ;-) .

  • Renatka
    Renatka |

    29. 5. 2012 12:26

    Je to mooooc dobré papání :-)

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    3. 2. 2012 10:30

    Dobrý den, přidal jsem maso do ingrediencí. Jaký druh bude muset doplnit autorka...

  • Vlasta K.
    Vlasta K. |

    2. 2. 2012 16:16

    V ingrediencích schází mleté maso. Jaké má být?

  • eva70
    eva70 |

    26. 1. 2012 13:19

    O:-) tak to je dobrej nápad ....

  • Michaela Kořánová
    Michaela Kořánová |

    28. 12. 2008 21:24

    Jo - k obědu jsme měli s vařenými brambory a k večeři s těstovinymi - obojí výborné - doporučuji udělat dostatek omáčky :-)

  • Michaela Kořánová
    Michaela Kořánová |

    28. 12. 2008 13:39

    Vyborna MNAMKA !!!! Mrkev jsem nevařila, tedy chtěla jsem, ale pak jsem byla líná a řekla jsem si, že to risknu a vyšlo to. Do omáčky jsem přidala ještě kousek masoxu, podravku a špetku pálivé papriky a kmín. A je to MOOOOC dobré ! Dáváme také 1.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 2. 2008 15:53

    dopručil bych mrkev předem trochu povařit, je tuhá, jinak velice dobré.

  • Anonym
    Anonym |

    20. 12. 2007 00:27

    Takže nadívaná sekaná s omáčkou. Hm, to teda opravdu nemusím.

  • KatkaR
    KatkaR |

    6. 4. 2007 12:03

    to je vlastně španělský ptáček v mletém mase, to vypadá dobře, škoda že jsem na to nepřišla o hodinu dřív, zrovna jsem přemýšlela co udělám s mletým, no tak příště to určitě zkusím :-)

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    1. 4. 2007 12:37

    Dělala jsem v sobotu, výborné. Dávám 1.