Autor:

Olomoucký sekaný řízek

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřový bůček 300 g
Hovězí maso 300 g
Eidam sýr 100 g
Vejce 3 ks
Petržel  
Muškátový květ  
Sůl  
Hladká mouka 2 lžíce
Strouhanka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí, Vepřové

Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, osolíme a necháme v lednici přes noc odležet. Odleželé maso spolu s hovězím masem umeleme, přidáme nastrouhaný sýr, 1 vejce, nasekanou petrželku, muškátový květ a vše důkladně vymícháme.

Rukou tvoříme oválné placky, které obalíme v hladké mouce, vejcích, strouhance a v rozehřátém oleji usmažíme dozlatova. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Linecký koláč s marmeládou a mandlemi Gastrovýlet do Rakouska. Vyzkoušejte 6 skvělých receptů Články z

Komentáře k receptu: Olomoucký sekaný řízek

Komentáře

  1. -y-   21.05.2005 | 9:57 | reagovat |

    Je to výborný, dělám to tak 1x za měsíc, děti to mají raději než klasické řízky. No, sýr tam je, tak proč ne "Olomoucký". Ono všechno, co se jmenuje "znojemský" taky ńení jen s kyselýma okurkama... (a já to musím vědět). Brou chuť. Y. from ZN.

  2. Evík   20.05.2005 | 13:44 | reagovat |

    Pro Janu- snad se časem vytrénujeme.Musíme si říkat sto lidí - sto chutí ;-)

  3. Jana H.   20.05.2005 | 9:42 | reagovat |

    Pro Evika-to včerejší předsevzetí o ignorování hlupáka jsem zase nevydržela.Tak nevím, nevím...

  4. Jana H.   20.05.2005 | 9:21 | reagovat |

    Tak to nejez anonyme. Jinak se obalují proto, aby ten sýr nevytekl. Já mám cholesterol výborný, tak si ho dám. Ještě poznámka: holanďák se tědá 1:1,jeden díl bůčku a jeden díl sýra. A to je potom dobrota. Jana.

  5. eva   20.05.2005 | 8:55 | reagovat |

    Mily anonym, papaj travicku, ta je zdrava.....rizky su vynikajuce..chutne...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web