Autor:

Medvědí tlapa

Střední
Bramboráky pro 2 osoby
Brambory 1 kg
Česnek 6 stroužek
Šunka
(nemusí být)
100 g
Vejce 3 ks
Mouka  
Mléko  
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  
Sádlo  
Náplň - nejlépe smíchat alespo
Eidam sýr  
Hermelín  
Sýr Niva  
Mozzarella  
Medvědí tlapa

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Připravíme klasické těsto na bramborák - nastrouháme na hrubém struhadle brambory, přidáme prolisovaný česnek, tři vejce, šunku nakrájíme na drobné čtverečky (pokud šunku vynecháme nic se neděje), okořeníme solí, pepřem a majoránkou, zahustíme hladkou moukou a podle potřeby doředíme těsto mlékem.

Bramboráky smažíme hrubší, protože na jednu porci použijeme pouze dva. Používáme výhradně sádlo, na oleji nejsou bramboráky tak křupavé.

Horký bramborák posypeme strouhaným sýrem podle libosti a rychle překlopíme druhým horkým bramborákem, aby se sýr rozpustil.

Podáváme se zeleninovou oblohou. Je to sice trochu kaloričtejší jídlo, ale je to něco naprosto fantastického, ale občas neuškodí - určitě vyzkoušejte!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Ciabatta Tip na víkend: Upečte si italské pečivo Články z

Komentáře k receptu: Medvědí tlapa

Komentáře

  1. Simča Sládková   21.03.2010 | 20:44 | reagovat |

    Moc se mi nedařilo rozpustit sýr pouhým přiklopením bramboráku a navíc jsem potřebovala mít více porcí hotových naráz, tak jsem sýrem plněný bramboráky naskládala na plech a před podáváním je na pár minut zapekla. Sýr se krásně roztekl (ba trochu i vytekl), ale to nevadilo. Kombinace bramboráku a sýra je jedinečná, vřele doporučuji všem vyzkoušet!!!!! Simča

  2. Lucie Zapalačová   14.03.2007 | 10:18 | reagovat |

    Ono se to zdá hodně, ale vemte si, že brambory jsou docela těžké a když se oškrábou, máme z kila najednou 3/4. Množství je fakt na Vás, já jsem ty bramobry nevážila, ale řekla bych, že to cca kilo bylo. Taky klidně můžete smažit tenší - já jsem udělala pořádně hrubé, protože se mi nechtělo smažit každému pět:)

  3. Jaroslava Oumarová   12.03.2007 | 13:06 | reagovat |

    Tak to u nás je normální dělat bramborákové těsto do lavoru :-))

  4. Ivana K.   12.03.2007 | 12:09 | reagovat |

    Ještě, že nemám takové jedlíky, pro každého člena rodiny bramboráky z 1/2 kg brambor...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web