Autor:

Krůtí nudlová polévka

Snadné
Ingredience
Krůtí maso
s kostí(droby)
400 g
Voda 1,5 l
Zeleninová směs
(hrášek,karotka,kukuřice)
250 g
Kořenová zelenina
(celer,petržel)
200 g
Cibule
menší
1 ks
Masox
drůbeží-nemusí být
1 kostka
Pepř mletý
5kuliček
 
Nové koření
3kuličky
 
Sůl
dle chuti
 
Nudle
nejlépe domácí
1 hrst
Krůtí nudlová polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Polévky, Drůbeží

Kořenovou zeleninu očistíme, vložíme do hrnce, přidáme celou oloupanou cibuli, omyté maso, přisypeme koření, vše zalijeme vodou, do které rozdrobíme bujónovou kostku (nebo osolíme) a přivedeme k varu.

Oheň zmírníme a pod pokličkou vaříme polévkový základ cca 40 minut. Pak krůtí maso, kuličky koření, zeleninu a cibuli vyjmeme, maso obereme od kostí, nakrájíme na kousky i se zeleninou a vložíme zpět do polévky, kterou jsme přecedili. Polévku opět uvedeme do varu, vsypeme mraženou zeleninu a 3 minuty ji povaříme. Na závěr vložíme do vroucí polévky nudle a společně ještě asi 2 minuty povaříme. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem nebo polévkovým kořením. Můžeme dozdobit petželkou, pažitkou.

Recept na domácí nudle na Receptech.cz :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Reklama
Recepty na dipy, které korunují vaše dílo Články z

Komentáře k receptu: Krůtí nudlová polévka

Komentáře

  1. Romana Valná   05.08.2016 | 7:56 | reagovat |

    Krůtí a hovězí vývary u nás frčí. Přítel je na polévky naučený z domova a synovi už taky moc jedou :-)

  2. Zdeňka   19.09.2012 | 16:42 | reagovat |

    ja bych to udelala bez bujonu bujony :-$ jsou fuj fuj O:-) raci budu polevku varit pet hodin a bude to mnamka <3 ale uzasny recept ;-) :-D :-[ :-) 8-)

    1. Romana   05.08.2016 | 7:59 | reagovat |

      Nemusí být znamená přeci, že se nemusí dávat. Já ho taky nedávám.

  3. Edita   07.06.2011 | 14:55 | reagovat |

    silný a chuťově moooc dobrý vývar! :-))

  4. Květule   21.04.2011 | 7:03 | reagovat |

    Dělám stejně, z kuřecích drobů ;-) mňam !

  5. Ladia   11.04.2011 | 8:58 | reagovat |

    Kdyby byly polévky ještě kategorizovány dle použitých surovin, tak je zařazení OK, ale takhle... Když hledám polévku nebudu ji přece hledat v mase. :-\

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web