Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Hodnocení:

Moje:

-
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso nebo krůtí, králičí, vepřové (bez kosti a kůže - libové)
    • sůl
    • kari
    • pórek
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství záleží na počtu strávníků. Na naložení 40 dkg masa použijeme cca 1 větší pórek, lžičku kari a dvě lžíce oleje, sůl dle Vaší chuti. Pórek očistíme a pokrájíme na kolečka. Maso si pokrájíme na nudličky nebo kostičky, ochutíme kari a solí, zakápneme trošku oleje a řádně promícháme dohromady s pórkem. Dáme do chladna odležet, nejlépe do druhého dne. Naložené maso zprudka osmažíme na trošce oleje a podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo s pečivem a zeleninovým salátem (oblohou).
2
Je to jednoduché a hlavně rychlé jídlo, pokud si ho připravíte den předem, máte za půl hodiny dojedeno i s umytým nádobím :-).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina Radová
    Martina Radová |

    4. 4. 2017 12:34

    Byl to skvělý oběd. Rychlý, chutný, prostě taková malá výhra.

  • šimi
    šimi |

    31. 8. 2016 14:01

    výborný to bylo a taky strašně snadný i pro nekuchaře jako já

  • Petra Vokatá
    Petra Vokatá |

    15. 4. 2015 14:11

    Moc dobrá rychlovka na které se nedá co zkazit.

  • Iva
    Iva |

    19. 11. 2013 11:21

    Večer jsem si všechno připravila a teď jdu smažit, voní to dobře a už se těším :)) !

  • Vanda K.
    Vanda K. |

    16. 3. 2013 07:59

    přesně tak :-))

  • Vanda K.
    Vanda K. |

    16. 3. 2013 07:57

    dělám skoro pravidelně, je to skvělé a hned :-)) <:-) <3 :-) ;-) :-*

  • Šarbochová
    Šarbochová |

    7. 5. 2012 11:33

    Dělala jsem včera z kuřecího masa a to nám chutnalo ještě víc než z vepřového,které jsem dělala předčasem.

  • Dorotka
    Dorotka |

    14. 9. 2011 16:59

    Kdybych vás chtěla chytit za slovo, tak mě to s umytým nádobím trvalo o pár minut dýl. Ale stejně je to moc dobré a díky.

  • Syrovátková B.
    Syrovátková B. |

    13. 5. 2011 11:59

    Super !!!

  • Svatka
    Svatka |

    13. 4. 2011 10:05

    Nejlepší je na jedno kuřecí prso použít jeden malý porek a kusy masa nesměj být velké. Výborný.

  • Lucka
    Lucka |

    26. 2. 2011 11:29

    Já to dělám tak, že nejdříve osmahnu maso a pak přidám pórek. Také není špatné přidat žampiony :-)

  • hamča
    hamča |

    15. 2. 2011 21:01

    Nebylo by lepší nejdříve osmažit maso a až potom přidat pórek? Na chuť je to vynikající, ale protože jsem chtěla mít maso dobře propečené (mám špatné zkušenosti s nedodělaným kuřecím), pórek se mi mezitím spálil... Ale jinak je to super! :)