Nedělní topinky (tousty)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu osob
    • chleba - plátky
    • vejce
    • plátkový sýr
    • olej nebo toustovač
    • sůl
    • pepř mletý
    • šunka nebo slanina
  • Dle chuti
    • hořčice
    • kečup
    • česnek
    • ochucená majonéza
    • jarní cibulka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky staršího chleba přepůlíme a osmažíme dozlatova v rozpáleném oleji, pak odložíme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Nebo chléb opečeme v toustovači.
2
Vejce rozklepneme do pánve nebo lívanečníku s rozpáleným olejem, osolíme, opepříme a následně necháme srazit. Usmažíme volská oka: žloutek musí zůstat celý, nesmí se roztéct a pokud máte rádi žloutek tuhý, není co pokazit a rozkleplé vejce můžete na pánvi i otočit. Pokud chcete žloutek tekutý, necháte srazit bílek, a když vidíte, že zespodu celý zbělal, pánev zaklopíte, odstavíte z ohně a necháte pod poklicí krátce dojít - vejce zbělá a žloutek zůstane tekutý.
3
Chléb, pokud ho nechceme křupavý, můžeme potřít hořčicí, kečupem nebo spakem dle chuti. Také chléb můžeme potřít máslem s česnekem. Na chléb pak položíme plátek šunky nebo slaniny (tu můžeme i osmažit) a na ní volské oko.
4
Podáváme ihned, dozdobené lahůdkovou cibulkou nebo bylinkami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nany
    Nany |

    26. 1. 2017 17:24

    Lidičky to bylo bóóží a hnedka nám bylo teplejš ;))

  • Tereza
    Tereza |

    24. 8. 2016 11:47

    My je měli k obědu. Ve středu :-D . Byly výborný.

  • N.Pivodova
    N.Pivodova |

    19. 1. 2016 19:15

    Vynikajici a velmi rychle.

  • beruska
    beruska |

    9. 8. 2015 20:27

    skvele <3