Autor:

Nejfalešnější svíčková

Snadné
Ingredience
Mrkev
větší
3 ks
Petržel
menší
1 ks
Celer
menší
1 ks
Nové koření
cca
14 ks
Pepř mletý
kuličky
6 ks
Bobkový list 3 ks
Máslo
nebo olej
50 g
Hladká mouka 2 lžíce
Smetana 1 kelímek
Sůl 1 špetka
Cukr 2 lžíce
Ocet 1 lžička
Nejfalešnější svíčková

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Do litru vody přidáme koření a necháme přejít varem: necháme odstát, aby koření pustilo aroma, abychom později mohli použít pouze přecezený vývar. Zeleninu očistíme, na hrubo nastrouháme a na rozpuštěném másle orestujeme do růžova. Pak přidáme lžíci a půl hladké mouky, ještě chviličku restujeme a dolijeme asi 2 dcl vody, povaříme jen chviličku a umixujeme vše buď v mixéru, nebo přímo v hrnci tyčovým mixérem do hladka. Potom dolijeme vývarem z koření, přidáme smetanu, 2 vrchovaté lžíce cukru a dostatečně osolíme. Necháme přejít varem, aby se nesrazila smetana, a dochutíme octem.

Do omáčky můžete přidat třeba sekanou, karbanátek nebo kousek vařevého hovězího z polévky - to pro ty, co se bez masa neobejdou (třeba já) a podáváme s knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 39 x
1-
4.59 39 5 1

Komentáře k receptu: Nejfalešnější svíčková

Komentáře

  1. Markéta   12.02.2017 | 8:24 | reagovat |

    Odvar z koření jsem si dělala den předem, zeleninu použila mrazenou penny po svíčkovou a octa dala nepatrně víc, to je věc chuti o kterou vlastně u svíčkové jde. Všichni mají tu zaručeně nejlepší a přitom je v podtatě jednoduchá, jen se musí dobře ochutit a na to musí být správný cit. Je skvělé, že autor/ka? napíše nejfalešnější a nevydává omáčku za nejlepší a nejpravější. Je to vlastně prima varianta pro všední den, zvládnutá za pár okamžiků, kterou jsem docela ráda zkusila a klidně se k ní i někdy vrátím, pokud nebudu zrovna hostit kapacitu z jakou je například Gordon Ramsay.

  2. Hanka   18.12.2016 | 14:57 | reagovat |

    Byla výborná, dík za recept.

  3. Eva   28.06.2016 | 20:53 | reagovat |

    Omacka byla vyborna, ale asi jsem neco nechtene pokazila a nechtene smazala predesle komentare. Nevim jak to napravit.

  4. xposa   07.02.2015 | 14:55 | reagovat |

    Výborný recept. Většinou tedy dávám poměr zeleniny přibližně stejný, chutná nám svíčková míň mrkvová. S tím kořením zvlášť to je výborný nápad a omáčce to dá jiný rozměr. Dělám omáčku bezlepkovou, zahušťuji rýžovou moukou. Moc díky za recept

  5. Pavla Němečková   19.07.2014 | 10:53 | reagovat |

    Jsem mile překvapená, chutná skvěle a obejdu se i bez toho masa.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web