Autor:

Vizovické pečivo

Obtížné
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Voda 2 dl
Vejce  
Vizovické pečivo

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

Dekorativní pečivo, které není určeno k jídlu. Vytvářejí se z něho různé figurky. Mouku s vodou smísíme, dobře prohněteme a vytvarujeme na těstový bochánek. Necháme asi hodinu odpočinout. Nejprve vytvoříme základní tvar figurky z válečku těsta, k němu se pak přidáváme křídla, nohy, větévky atd. Vytvarované figurky dotváříme pomocí nůžek a nožíku: nožíkem nařežeme prsty, hřebínek kohouta, nůžkami pak srst nebo peří zvířecích figurek. Oči se vyznačujeme koukolovými semínky. Hotové figurky pokládáme na plech a necháme asi hodinu schnout, teprve poté je potřeme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme pozvolna.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)

Komentáře k receptu: Vizovické pečivo

Komentáře

  1. barbie   28.11.2012 | 20:26 | reagovat | závadný

    jak dlouho peceme O:-)

  2. Simča S.   20.02.2011 | 23:13 | reagovat | závadný

    Nedávno jsem četla, že se na toto dekorativní pečení používala mouka, která se vymetla ze dna truhel. Ta nejstarší a vlastně "nejhorší". Právě ta obsahuje nejvíce lepku a proto se možná dnes, kdy nemáme "starou mouku", dává na uvolnění lepku ten ocet. Přihodím pár obrázků toho, jak jsme si doma hráli :-)

  3. Jana Tomčíková   02.12.2006 | 7:47 | reagovat | závadný

    Simčo,není to špatně, s octem se může dělat vizovické pečivo taky, poměr je 300 g hl. mouky, 6 lžic vody,3 lžíce octa.S octem jsem to ale zatím nezkoušeli.

  4. Simča Sládková   01.12.2006 | 18:00 | reagovat | závadný

    Aha, tak to znám asi špatně. A s tím zaschnutím to zkusím, fakt je, že nám větší tvary často popraskaly. Díky za radu. S.

  5. Jana Tomčíková   30.11.2006 | 18:49 | reagovat | závadný

    Tradiční těsto se dříve dělalo jen z mouky a vody, přesně v poměru uvedeném v tomto receptu.Jinak je prý nejlepší nechat těsto hodinu odpočinout, pak dělat tvary, nechat hodinu i déle(až do druhého dne) zaschnout,potřít vejcem a pak teprve zvolna péct, aby pečivo nepopraskalo.Minulý týden děti tohle pečivo dělaly a krásně se jim povedlo!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Opice by se neměly přetěžovat, Koně si polepší v práci Horoskop na další týden: Opice by se neměly přetěžovat, Koně si polepší v práci
Měl jsem klíště: Jak zjistit, zda bylo infikované, a co mám dělat? Měl jsem klíště: Jak zjistit, zda bylo infikované, a co mám dělat?
Problémy ve vztahu? Pokud dělá těchto 7 věcí, rozejděte se s ním Problémy ve vztahu? Pokud dělá těchto 7 věcí, rozejděte se s ním
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web