Rýže natural pečená v pánvi s rajčaty

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
55 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g natural rýže
    • 150
      g parmazán
    • 125
      g lískové oříšky (mleté)
    • 70
      g máslo
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      svazek pažitka
    • 1
      lžička bylinková sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uveďte do varu 1,5 l vody, osolte ji, vsypte rýži a povařte 15 až 20 minut, až bude měkká, ale ještě pevná na skus. Vsypte do síta a nechte okapat (pokud v ní ještě nějaká tekutina zbyla). Pak do ní vmíchejte jemně nastrouhaný parmazán, oříšky a 30 g másla.
2
Zbylé máslo rozehřejte na velké pánvi. Na něj rozestřete rýži a uhlaďte ji. Opláchnutá rajčata rozpulte a řeznou plochou dolů vtlačte do rýže, osolte bylinkovou solí a potřete olejem. Pánev přikryjte a na mírném plameni asi 20 minut duste, dávejte ale pozor, aby se rýže nepřipalovala. Posypte nakrájenou pažitkou a podávejte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.