Autor:

Jednoduchá pečená sladká rýže s kompotem

Střední
Ingredience
Rýže 1/2 l
Mléko 1 l
Kompot
Rynglový, švestkový nebo meruňkový (0,7 l)
 
Cukr 2 lžíce
Máslo
Kousek
 
Jednoduchá pečená sladká rýže s kompotem

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké, Z rýže

Rýži propláchneme horkou vodou a okapanou smícháme v hrnci, nebo zapékací míse se všemi ingrediencemi, kompot dáme celý i se šťávou. Máslo dáme nahoru. Pečeme v předehřáté troubě na 180 - 200 stupňů asi hodinu, dokud se všechno mléko nevsákne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1-
4.75 12 5 1
Králík s koriandrem pečený v papilotě Jarní kuchyně a mladé maso. Vyzkoušejte 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Jednoduchá pečená sladká rýže s kompotem

Komentáře

  1. Prclínek   26.07.2016 | 11:34 | reagovat |

    Nějak jsem nepochopil - 0,5 l rýže je kolik kg? Rýže se snad prodává ne dle objemu, ale hmotnosti, ne?
    :-!

  2. iva   30.05.2015 | 15:34 | reagovat |

    Dobrý den, dělala jsem také, ale mlíko se mi totálně srazilo. Nevíte, čím to může být? Promíchala jsem to a bylo to dobré i tak, děti nadšené, ale příště bych radši bez toho sraženého mlíka. Poradíte? Díky moc

    1. Kuba   26.07.2016 | 11:37 | reagovat |

      Je-li mléko zkažené nebo chybí-li do zkažení krátká doba, samozřejmě se srazí.

  3. Petulin310   08.11.2012 | 19:54 | reagovat |

    Opravdu výborné a nenáročné. Místo kompotu jsem dala rozvařená jablíčka a super. Jen ty moji chlapi si to museli přisladit skořicovým cukrem. Výborné !!!! Dávám 1.

  4. MJG   01.11.2012 | 10:42 | reagovat |

    Doporucuji kulatozrnnou ryzi, tu nemusite predvarovat a spinit dalsi nadobi. Dlouhozrnna ryze je lepsi jako priloha k masu, protoze se tak nerozvari. Jinak perfektni recept, delavam casto. A jeste dulezite- chce to spetku soli !!!!!!!!!!

  5. Ivana   18.01.2012 | 13:16 | reagovat |

    Zkuste s broskvovym kompotem, zloutkem a uslehanym bilkem.
    Myslim, ze je mnohem lepsi ryzi kratce povarit v mlece.

    1. MJG   01.11.2012 | 10:44 | reagovat |

      Ale to uz je ryzovy nakyp a je to pracnejsi

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web