Rýžový koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      g máslo
    • 1400
      ml mléko
    • 20
      g droždí
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 10
      lžíce cukr
    • 1
      ks skořice
    • 300
      g rýže
    • 4
      ks vejce
    • 4
      balíček vanilkový cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, droždí, tuku, špetky soli, 200 ml mléka, 2 lžic cukru uděláme klasické kynuté těsto a necháme ho 30 minut kynout. Zbylé mléko přivedeme k varu s cukrem a skořicí, přisypeme rýži a při nízké teplotě vaříme cca 40 minut a necháme kaši vychladnout.
2
Potom skořici vyjmeme, přidáme vanilkový cukr, a 1/4 rýže odebereme. Do 1/4 rýže vmícháme sníh z bílků, do zbylých 3/4 rýže vmícháme žloutky. Těsto promísíme, vyválíme a vložíme na vymazaný plech. Rozložíme na něj žloutkovou rýži, přikryjeme sněhovou rýží. Pečeme při střední teplotě asi 30 minut. Hotový koláč posypeme práškovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    13. 6. 2006 10:48

    Studené, ako klasický koláč. Myslím, že ovocím nemôete nič pokaziť : )))

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    7. 6. 2006 11:43

    Těším se, že koláč vyzkouším, připadá mi to jako rýžový nákyp v těstě. Co nacpat do rýže meruňky nebo jiné ovoce.Jí se to studené nebo teplé?