Rýžový nákyp s broskvemi

Hodnocení:

Moje:

90 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1.5
      hrnek rýže
    • 2
      hrnek voda
    • 0.5
      l mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka citronová kůra
    • 2
      ks bílek
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžíce kakao
    • 50
      g máslo
    • 1
      sklenice broskvový kompot

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Opereme rýži, vložíme do hrnce s vodou a špetkou soli, na prudkém ohni přivedeme k varu, poté snížíme plamen na minimum a vaříme, dokud se voda neodpaří (cca 10-15 min). Přidáme mléko, 5 lžic cukru a za občasného míchání vaříme, dokud nevznikne rýžová kaše.
2
Asi 30 g másla smícháme se 2 žloutky, lžící cukru, balíčkem vanilkového cukru a špetkou citronové kůry a přimícháme do rýžové kaše. Ze 2 bílků našleháme sníh a polovinu opatrně vmícháme do kaše.
3
Pečící nádobu vymažeme máslem, nakrájíme broskve na malé kousky a do pečící nádoby vložíme:
4
1. 1/3 rýže, posypeme kakaem
5
2. 1/2 broskví
6
3. 1/3 rýže, posypeme kakaem
7
4. 1/2 broskví
8
5. 1/3 rýže, na to velmi jemné plátky másla
9
Dáme péct na cca 30-40 min., po 15 min. přidáme zbylý sníh z bílků.
Zařazení: Pokrmy Sladké Z rýže

Komentáře k receptu

  • olap
    olap |

    8. 8. 2014 17:31

    Delali jsme vetsi mnozstvi nakypu. Umerne tomu zvysili mnozstvi ingredienci. Jestli mohu radit-nebojte se pridat vejce(vice kusu), citronovou kuru i maslo oproti uvedenemu mnozstvi v puv. rozpisu-nakyp bude ,,stavnatejsi",nebude suchy a bude chutove vyraznejsi. . Z bilku v rozpisu naslehate malo snehu. Nestaci ani na nadlehceni nakypu, natoz jeste na potreni nakypu zvrchu... 8-) Misto kompotu doporucuji čerstvé ovoce - je sezona a ovoce mame na zahradach,trznicich nebo v akcich v obchodni siti za prijatelne ceny ;-) . Kakao dodava nakypu dobrou a zajimavou chut. Vyzkouseli jsme granko - taky dobre... Celkove hodnotim recept jako dobry. :-) Olap