Autor:

Italský rýžový koláč - slaný

Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 300 g
Máslo 150 g
Studená voda 70 ml
Rýže Parboiled 200 g
Cibule 1 ks
Slanina
hrubsi platek (muze byt anglicka)
1 plátek
Sušené houby 1 hrst
Vejce 2 ks
Strouhaný parmazán
nebo Grana Padano
5 lžíce
Petrželová nať
hrstka
 
Italský rýžový koláč - slaný

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Chuťovky, Z rýže, Slané

Z mouky, másla a vody (přidáme půl lžičky soli) vypracujeme hladké těsto a necháme odpočinout v lednici minimálně 30 minut. Rýži dáme vařit do dostatečného množství slané vody po dobu uvedenou na obalu. Po uvaření slijeme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat. Houby propláchneme a vložíme do vlažné vody. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a jemně osmahneme na trošce másla, přidáme vymačkané a na kousky nakrájené houby, promícháme. V míse rozmícháme celá vejce, přidáme rýži, směs cibule a hub, 4 lžíce strouhaného sýru, pokrájenou petrželku, osolíme, opepříme a vše promícháme. Těsto vyválíme a vložíme do dortové či koláčové formy tak, abychom měli pokryté i okraje. Těsto propícháme vidličkou. Formu můžeme vymazat a vysypat moukou a nebo použijeme pečící papír. Na těsto vložíme rýžovou směs, povrch vyrovnáme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu cca 30 minut. Chvíli před dopečením posypeme zbylým sýrem a dopečeme. Podáváme teplé i studené.

Jedná se o italský tradiční recept z města Piacenza v kraji Emilia-Romagna.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Vajíčková pomazánka Retro vaječné recepty Články z

Komentáře k receptu: Italský rýžový koláč - slaný

Komentáře

  1. pippiva   07.09.2011 | 15:11 | reagovat | závadný

    Prosim o pridani receptu do italske kuchyne, diky.

    1. Tereza T   08.09.2011 | 12:02 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web