Autor:

Rýžový nákyp s brokolicí

Střední
Ingredience
Rýže 250 g
Brokolice 1 ks
Šunka 150 g
Eidam sýr 200 g
Máslo 50 g
Vejce 4 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Vegeta  lžička
Strouhanka
a 1 lžíce másla - na vymazání a vysypání zapékací misky
2 lžíce
Rýžový nákyp s brokolicí

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Rýži uvaříme doměkka. Brokolici rozebranou na růžičky povaříme 4 minuty v páře. Sýr nastrouháme, šunku drobně nakrájíme. Máslo utřeme se žloutky přidáme rýži, brokolici, polovinu sýra, osolíme, opepříme, okořeníme vegetou a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Směsí naplníme vymazanou a vysypanou zapékací misku a pečeme v předem vyhřáté troubě asi 15 minut. Poté nákyp posypeme zbývajícím sýrem a dopečeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1-
4.8 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 11x)

Komentáře k receptu: Rýžový nákyp s brokolicí

Komentáře

  1. olinka   12.10.2014 | 12:18 | reagovat | závadný

    velmi dobré, nikdy bych nevěřila že se dá spojit rýže a brokolice

  2. Lucik.kop   14.05.2013 | 12:02 | reagovat | závadný

    Doufám, že autorce nevadí vložení fotografie. Pokud ano, pokusím se vymazat.

  3. Lucik.kop   14.05.2013 | 11:59 | reagovat | závadný

    Právě jsem dovařila, ochutnala a musím říct, že výborné. Místo šunky jsem orestovala kuřecí a přidala rajčátka, jinak jsem šla podle receptu a dávám za 1. Ale zapékala jsem asi 35 minut než to bylo hotové. Nevím proč to trvalo tak dlouho. Za recept děkuji :-) , určitě jsem nevařila naposledy.

  4. Gábina H   29.01.2009 | 15:13 | reagovat | závadný

    Díky Věro, vyzkouším :-)

  5. Věra Štroblová   29.01.2009 | 13:56 | reagovat | závadný

    Gabino H. :-) odpovídám trochu později ale přece :-) ...dávám opravdu vody jak říkám a papiňák nechávám ještě zavřený dokud nevyjde pára... Je pravda, že když jsem dělala dříve rýži v troubě, více se sypala, ale záleží na každém, jak vyzkouší poporvé a pak si dle své chuti množství upraví sám. Také záleží jaký druh rýže zrovna vaříte :-))

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web