Rýžový nákyp s ovocem

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek rýže kulatozrnná (300ml)
    • 1
      l mléko
    • 125
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 3
      lžíce cukr 2 - 3 vrchovaté (podle potřeby)
    • 1
      špetka sůl
    • kompotované ovoce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko se špetkou soli necháme zahřát, do horkého vsypeme propláchnutou rýži a za občasného míchání uvaříme hustou kaši (trvá to 15 - 20 minut).
2
Odstavíme, přidáme máslo, promícháme a podle chuti osladíme. Necháme trochu vychladnout, vmícháme žloutky a tuhý sníh z bílků.
3
Polovinu hmoty urovnáme do zapékací misky nebo pekáče vymazaného máslem, poklademe ovocem, přikryjeme druhou polovinou hmoty a vložíme do vyhřáté trouby.
4
Pečeme asi 30 minut při 200°C.
Zařazení: Pokrmy Sladké Z rýže
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Magda
    Magda |

    14. 2. 2017 10:18

    Péct rýži v mléku je pěkný nesmysl. Samozřejmě se to připálilo a bylo zkažené vše

  • Adriana
    Adriana |

    19. 11. 2015 20:06

    Pekný večer....ja uvarím ryžu v mlieku,medzitým sivyšlahám maslo so žltkami a praškový cukrom.Ked je ryža uvarená a dobre vychadnutá potom tam môžeme vmiešať to vyšlahané maslo.Polovicu hmoty dám do janskej misy nato dávam nastrúhané jablčka,posypem škoricou,osladím a nato dám ešte tvaroh zmiešaný s vajíčkom a cukrom.Nakonie dalšiu vrstvu ryže a zapečiem v rúre asi pol hodinu potom pridám vyšlahaný sneh navrh a zapekám kým nezrúžovie...dobrú chuť :-)

  • Markéta
    Markéta |

    10. 10. 2015 14:19

    Dobrý den, po půl hodině pečení je stále řídký, dělala jsem přesně podle návodu. Snad se to tedy nakonec povede, uvidím...jestli ho budu muset péct ještě hodinu, jak tady píší jiní uživatelé... :-\

  • Markéta
    Markéta |

    10. 10. 2015 14:19

    Dobrý den, po půl hodině pečení je stále řídký, dělala jsem přesně podle návodu. Snad se to tedy nakonec povede, uvidím...jestli ho budu muset péct ještě hodinu, jak tady píší jiní uživatelé... :-\

  • Betty
    Betty |

    31. 7. 2015 12:52

    Je toho opravdu dost, mám plnou zapékací mísu (oválnou, asi 20cm x 30cm). S manželem to máme na 2 dny. Poprvé jsem dělala dvojitou dávku a neměla jsem to ani do čeho dát. A je to opravdu výborný recept :-)

  • Nikijaho
    Nikijaho |

    10. 4. 2015 19:18

    Tak jsem zkusila vaši verzi a dopadlo to docela dobre, az na to ze jsem to musela pect asi 1.5 hodiny.

  • Nikijaho
    Nikijaho |

    10. 4. 2015 19:17

    Tak z 500g ryze je pekac nakypu. Dobry recept, jen jsem pekla asi 1.5h.

  • Iva
    Iva |

    7. 1. 2015 16:48

    Chci se jen zeptat kolik toho asi tak je :-) Mam doma jedliky tak jestli mam davat dvojitou davku ;-)

  • bety
    bety |

    29. 9. 2014 14:24

    Dobrý den, moc děkuji za uveřejněný recept, nákyp je vynikající. :)

  • lída
    lída |

    11. 5. 2014 09:36

    Dobrý den,mám prosbu, je to opravdu jen jeden hrnek rýže na litr mléka?Připadá mi to málo.Váš recept mě zaujal,protože jsem měla obdobný,jenže jsem si ho tak nějak pěkně uschovala,že ho nemůůžu najít :-) Děkuji za onfo.

  • B.Lucie
    B.Lucie |

    16. 4. 2014 18:08

    Výborné ;)

  • kopalka
    kopalka |

    24. 1. 2014 12:42

    Nákyp byl supr, 1/4 l mléka jsem nahradila smetanou a bylo to skvělé. S broskvema, skořicí. 1

  • danio.rerio
    danio.rerio |

    10. 12. 2013 16:08

    Babička někdy dává sušené švestky, zajímavá obměna, je to pak chuťově výraznější :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    25. 10. 2013 13:03

    já teď udělala se švestkami a vynikající... jen si myslím, že není nutné dávat kompotované ovoce, čerstvé udělá lepší službu (nemusíte se mnou souhlasit), a mražené se taky dá použít... jednoduchý, chutný recept... dávám 1

  • okurek
    okurek |

    20. 7. 2013 13:14

    Čerstvé meruňky jako první, pak vrstva malin, výborné, za jedna.

  • anonym
    anonym |

    25. 5. 2013 11:05

    troll ;-)

  • Ladunkap
    Ladunkap |

    17. 4. 2013 20:57

    Dneska jsem si udělala radost a udělala tuhle dobrotu. Super!!!

  • jana.pokr
    jana.pokr |

    13. 4. 2013 13:46

    Já dávám broskve a jahody a žloutky spojím s máslem. Dávám: 1:-)

  • Lenny18
    Lenny18 |

    28. 1. 2013 12:31

    Doporučuju do rýžové kaše dát vanilkový cukr, místo klasického :)) jinak za 1! :)

  • dinno
    dinno |

    27. 1. 2013 11:49

    ahoj.Při hledaní nákypu jsem všude našel jen tento recept. je dobrej. tady je muj :-) .- pro 4člennou rodinu. 0,5 kg dlouho.zr. rýže, 1,2 L mleka. ,0,3 l je štávy z broskví v plechu. tu svařím s mlékem a přidam řýži a špetku skořice. :-\ postup je stejny, jen na broskve přidam spařene rozinky,100g.udelat vrstvy a trochu,asi 2 lžíce sněhu dám na vrch. a pečeme. vysledek je super. dobrou. . . ;-)

  • JOSEF
    JOSEF |

    27. 11. 2012 18:46

    JÁ JSEM NA SLADKÝ TAK DÁVÁM ZA 1 ČAU <:-)

  • Lenka
    Lenka |

    22. 8. 2012 14:30

    Výborné. Dávám 1.

  • Monika
    Monika |

    4. 1. 2012 08:13

    Tento recept jsem hledala dlouho,přesně jako od maminky, musím dát 1*********. Opravdu dobrý. díky :-*

  • myska
    myska |

    11. 8. 2011 12:45

    Zrovna včera jsem vzpomínala, jak moje maminka (když jsem byla malá holka), přidávala na nákyp před dopečením "sněhovou čepici" z bílků a pak krátce dopekla.

  • Marketa
    Marketa |

    4. 6. 2011 13:31

    Moc dobry nakyp :-) Dekuji za dobry receptik.

  • MisuleZG
    MisuleZG |

    10. 3. 2011 12:36

    Velice výborné.S manželem jsme si pochutnali :-) :-)

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    30. 8. 2010 08:46

    Já si akorát utřu cukr, máslo, žloutky a zamíchám s rýží a vmíchám tuhý sníh. Dávám také 1*

  • Šárka Krejčíková
    Šárka Krejčíková |

    27. 5. 2010 13:49

    Nákyp jsem udělala a byl výborný, děkuji za recept. Akorát místo obyč. cukru jsem dala vanilkový a byla to opravdu mňamka! (nákyp jsem dělala poprvé :o)))