Autor:

Radeckého nákyp

50 minut PT0H50M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Kulatozrnná rýže 140 g
Mléko 500 ml
Máslo
(+ na vymazání formy)
80 g
Vejce
(žloutky a bílky zvlášť)
5 ks
Cukr krupice 70 g
Zavařenina
(pikantní, na potření)
 
Radeckého nákyp

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Dezerty

Rýži propláchněte, spařte a dejte za stálého míchání vařit do mléka, až vznikne hustá kaše. Nechte ji vychladnout. Mezitím utřete máslo, k němu přimíchejte kaši, žloutky, cukr a nakonec pevný sníh ze tří bílků. Vlijte do máslem vymazané formy a nechte zapéct v troubě předehřáté na 180 °C. Vyjměte, potřete zavařeninou a vrstvou hustého sněhu ze zbylých bílků s cukrem a nechte dopéct, až sníh na povrchu zpevní a lehce zezlátne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1
Recept na skvělé domácí tiramisu Články z

Komentáře k receptu: Radeckého nákyp

Komentáře

  1. brzdka   21.05.2013 | 18:21 | reagovat |

    Mi moc nechutnal. Je to taková rýže zapečená s vejci... Málo sladké...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web