Radeckého nákyp

Hodnocení:

Moje:

50 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 140
      g kulatozrnná rýže
    • 500
      ml mléko
    • 80
      g máslo (+ na vymazání formy)
    • 5
      ks vejce (žloutky a bílky zvlášť)
    • 70
      g cukr krupice
    • zavařenina (pikantní, na potření)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži propláchněte, spařte a dejte za stálého míchání vařit do mléka, až vznikne hustá kaše. Nechte ji vychladnout. Mezitím utřete máslo, k němu přimíchejte kaši, žloutky, cukr a nakonec pevný sníh ze tří bílků. Vlijte do máslem vymazané formy a nechte zapéct v troubě předehřáté na 180 °C. Vyjměte, potřete zavařeninou a vrstvou hustého sněhu ze zbylých bílků s cukrem a nechte dopéct, až sníh na povrchu zpevní a lehce zezlátne.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • brzdka
    brzdka |

    21. 5. 2013 18:21

    Mi moc nechutnal. Je to taková rýže zapečená s vejci... Málo sladké...