Autor:

Pudinkový koláč

90 minut PT0H90M
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 1 balíček
Cukr krystal 70 g
Vanilkový cukr 1 balení
Sůl 1/2 lžička
Máslo 70 g
Vejce 1 ks
Mléko 2,5 dl
Krém
Mléko 1 l
Vanilkový pudink 80 g
Cukr 100 g
Poleva
Čokoláda na vaření 100 g
Ztužený tuk 70 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Prosátou mouku dáme do mísy, smícháme s droždím, krystalovým a vanilkovým cukrem, solí, vejcem, přidáme vlažné mléko s rozpuštěným máslem a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme ubrouskem a na teplém místě necháme vykynout.

Vykynuté těsto na pomoučeném vále prohněteme, dvě třetiny těsta rozválíme, dáme na vymaštěný plech tak, aby okraje přečnívaly. Potřeme vychladlým krémem, zbylé těsto rozválíme na tenký plát a opatrně pomocí válečku jím překryjeme krém. Okraje těsta stlačíme, aby krém nevytekl. Těsto popícháme vidličkou a několik minut ještě necháme kynout. Upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlý koláč potřeme čokoládovou polevou.

Krém: Ve 2 dl mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko s cukrem uvedeme do varu, vmícháme pudink a uvaříme hustý krém. Za občasného promíchání necháme vychladnout.

Poleva: Do kastrůlku dáme čokoládu rozlámanou na kousky a pokrmový tuk. Za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni. Občas až do vychladnutí promícháme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19 x
1-
4.67 19 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 19x)
Reklama
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Pudinkový koláč

Komentáře

  1. Vituš   31.08.2016 | 14:52 | reagovat | závadný

    Byl moc dobrý. Polevu bych na něm ani nemusela mít.

  2. Sabina Trojanová   30.07.2007 | 21:00 | reagovat | závadný

    Byly výborné, ale pro příště bych dala rozhodně víc pudinku! :-)

  3. Monika   08.02.2006 | 6:06 | reagovat | závadný

    Včera jsem upekla. Dala jsem mandlové pudinky, těsto zadělala v pekárně na chleba. Vlažný byl výborný i bez polevy, určitě uděláme znova. Syn přišel s nápadem do vanilkového pudinku nakrájet čokoládu na vaření - tak to stojí za vyzkoušení.

  4. Martina S.   05.02.2006 | 19:07 | reagovat | závadný

    Dělala jsem tento koláč již podruhé a vždy je brzy pryč. Včera jsme se neudrželi a pustili jsme se do něj, když byl ještě vlažný - každý lžíci v ruce a u plechu.

  5. Pavlína Svitáková   16.01.2006 | 8:58 | reagovat | závadný

    Včera jsem upekla tento výtečný koláč.Polovinu koláče jsme snědli ještě teplého .Lepší a méně pracnější než buchtičky s krémem,jak už bylo podotknuto.Do krému jsem přidala 1/2 pudink.prášku navíc a 4 lžičky rumu.Je v oblíbených.Není tak sladký a po Vánocích přišel k chuti.Dík!!!

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web