Pudinkový koláč s ovocem

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 13
      lžíce hladká mouka
    • 10
      lžíce cukr krystal
    • 11
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
  • Povrch
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • 500
      ml mléko
    • ovoce
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • 3
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Suroviny na těsto rozmixujeme, nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Podle návodu připravíme vanilkový pudink, který ještě teplý nalijeme na těsto, poklademe ovocem a dáme do trouby na 180 °C. Mezitím smícháme cukr se zakysanou smetanou a po upečení s ní potřeme ještě teplý koláč.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nikola
    Nikola |

    3. 8. 2014 11:13

    Jak dlouho se to ma pect ? Mate zkušenost s coko pudinkem ? Jinak to vypada dobre jen mam asi moc veliký plech, takze bude málo pudinku =-O Ale uz se tesim az se upece

  • Jana
    Jana |

    30. 1. 2014 13:46

    Výborný koláč, chutná nám. Po upečení nic pěkného ale když se nakrájí tak je to dobrý.

  • iva kratka
    iva kratka |

    9. 1. 2013 12:48

    velice snadny a moc dobry, jen jsem ho musela dat na mensi plech

  • iva kratka
    iva kratka |

    9. 1. 2013 12:48

    velice snadny a moc dobry, jen jsem ho musela dat na mensi plech

  • milacik100
    milacik100 |

    8. 1. 2013 15:26

    Dobrota a dávala sem to presne podle receptu

  • Ladia
    Ladia |

    2. 1. 2013 19:12

    Vanilkový pudink 1 balení, Mléko 500 ml = pudink

  • haolza
    haolza |

    1. 1. 2013 16:02

    Koukám jak divá,, ale v ingrediencích nikde pudink nevidím.....

  • agama
    agama |

    1. 1. 2013 12:38

    Výborný koláček.Opravdu ale doporučuji přidat trochu víc mouky a pudink dělat hustší.Dělala jsem 2 pudinky s 700ml mléka a bylo to tak akorát.Všem nám moc chutnal :-) Smetana,pudink a švestky je lahodná kombinace :-)

  • KaRa
    KaRa |

    28. 5. 2011 14:12

    S rebarborou a pár kuličkami rybízu na barvu dokonalýýýý....... :-P

  • Eva Kolčavová
    Eva Kolčavová |

    5. 9. 2009 20:08

    Výborný, dělala jsem dceři na oslavu narozenin a měla jsem velký úspěch, všem moc chutnalo. dala jsem na rady v komentářích a pudink jsem udělala z 800 ml mléka a dvou prášku, je to lepší když je hustší. Ovoce jsem dala švestky. Kombinace švestek, vanilkového pudinku a zakysané smetany nemá chybu. Dávám 1

  • Jiřina Kronková
    Jiřina Kronková |

    7. 8. 2009 18:19

    Mne se taktéž spojilo těsto s pudinkem,ale je vynikající,tímto receptem jsem si na sebe upletla bič,během 10 minut zmizela polovina pekáče,asi budu muset dělat zítra znovu :-). Dala jsem do něj kompotové jahody 2 plechovky a opravdu je to velice chutné. Děkuji za recept. VYNIKAJICI!!! Dávám za 1*

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    3. 8. 2006 13:21

    Kolac je vyborny, jen se mi zdalo moc testa a malo pudinku, tak jsem to otocila o 180° - davam polovicni mnozstvi testa a pudink delam z 800ml mleka a 2 pudinkove prasky (musim pochvalit slovensky Zlaty klas, je vytecny!)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    23. 7. 2006 19:13

    Po přečtení komentářů jsem raději udělala hustší pudink a na těsto jsem ho dávala lžicí po hromádkách. Posypala jsem ho rybízem. Krásně se upekl. Do zakysané smetany jsem dala přírodní třtinový cukr. Je to výborný koláč a není přeslazený.

  • wendy
    wendy |

    2. 10. 2005 11:50

    Já jsem ho dělala na plech,ale ve formě by to nejspíš šlo taky,ale muselo by se to dyl pect. A jestli se to rozpadá, zkuste treba na mene mlika dat vice pudinku. Nebo to po upeceni nechat vychladnout a narvat na pul hodiny do lednice,aby ten pudink ztuhl. Jinak uz nevim,ale me to vazne drzelo...

  • Radka
    Radka |

    12. 9. 2005 14:54

    Včera jsem koláč vyzkoušela, chuťově je velmi dobrý, ale rozpadá se mi. Těsto bylo příliš řídké a proto pudink protekl až na dno formy :o( Škoda, jinak je výborný....

  • Monika
    Monika |

    8. 9. 2005 11:30

    zkusím to znova, peče se v dortové formě, nebo na velkém plechu??? děkuji

  • wendy
    wendy |

    3. 9. 2005 13:11

    Mně se těsto taky spojilo s pudinkem,ale je to tak moc dobry. Pekla jsem to asi 40min na 180° a pak jesm to dala na 15 min do lednice a nerozpadlo se to. Jinak jsem pouzila boruvky,ostruziny a svestky a vysledek byl perfektni,navic s tou zakysanou smetanou, výborné je slabý slovo!!!Pro Šárku: 2 pudinky na 1litr mlíka nebo 1pudink na 1/2 litru,podle toho, jak moc ho chceš,ale cim vic ho tam je,tim je to lepsi :o)

  • Vlasta
    Vlasta |

    10. 8. 2005 20:38

    Výborné je to jednička!

  • Monika
    Monika |

    9. 8. 2005 15:56

    Já jsem asi nějaká nešikovná. Pudink se mi v podstatě spojil s tekutým těstem a vůbec mi koláč nějak nedržel tvar a musel se jíst lžičkou. Možná ovoce pustilo moc vody? Dáváte to na velký plech, nebo do dortové formy? Jinak chuťově výborný!

  • Šárka
    Šárka |

    8. 8. 2005 18:03

    Koláč jsem udělala,dala jsem tam borůvky a maliny,s pudinkem a kysanou smetanou je vynikající.DOPORUČUJI!

  • Lucie Svobodová
    Lucie Svobodová |

    8. 8. 2005 17:01

    Vyzkoušela jsem, těsto bylo však strašně řídké, téměř palačinkové. Nevím, kde se stala chyba, suroviny jsem dala přesně podle receptu. Puding se tím pádem okamžitě vstřebal do těsta a výsledek byl opravdu zvláštní. Nejsou moc ty 4 vejce, nebo čím to mohlo být?

  • Šárka
    Šárka |

    5. 8. 2005 14:17

    Chci se zeptat,ten pudink se dava jeden nebo dva?dekuji.

  • jarmila
    jarmila |

    5. 8. 2005 07:31

    pro Maidu: borůvky jsou slovensky čučoriedky.

  • Maida
    Maida |

    4. 8. 2005 16:42

    Jarmilo, fakt ostružiny? Díky, to by mě vážně vůbec nenapadlo. (Spíš jsem uvažovala o borůvkách.)

  • jarmila
    jarmila |

    4. 8. 2005 12:54

    Pro Maidu: černice = ostružiny

  • Maida
    Maida |

    3. 8. 2005 14:09

    Marto, prosím, co to jsou černice?

  • Marta
    Marta |

    2. 8. 2005 19:26

    ja robím tento koláč presne ako pani Margita, ale po upečení rozložím pod smotanu černice. Výborné!!!

  • stanislava senderaková
    stanislava senderaková |

    1. 8. 2005 21:13

    do zakysané smetany vmíchávám vanilkový cukr a sypu skořicí ,krásně provoní celou kuchyň ,bohužel nikdy ne na dlouho :))

  • Kateřina R.
    Kateřina R. |

    1. 8. 2005 19:17

    Nejlepší buchtička 'od mojí ruky'....:)))

  • Margita
    Margita |

    1. 8. 2005 14:17

    Tento koláč poznám pod názvom "TRIO REZY".Ale cesto rozdelím a dávam na plech takto: 2/3 tak ako je, teda biele cesto a do 1/3 pridám 1 PL kakaa.Po tomto bielom ceste cifrujem kakaovým cestom. Medzitým si uvarím z 1 litra mlieka a 2 ovocných pudingov a 1 vanilkového cukru krém. Tento ešte horúci dávam tiež ciky cak na povrch už daného cesta. Pečiem asi na 200 stupňoch, lebo pri vysokých teplotách puding vyteká z plechu. Po upečení ešte na vrelý koláč dám vymiešané 3 pochúťkové smotany s 3 PL mletého cukru. Po povrchu tiež jemne posypem škoricou. Je to okatý a osviežujúci zákusok, hlavne v letných dňoch.

  • Verunka S.
    Verunka S. |

    1. 8. 2005 12:13

    Dnes jsem tento moučník vyzkoušela. Je super. není příliš sladký! Doporučuji!

  • Andrea Sasáková
    Andrea Sasáková |

    28. 7. 2005 17:33

    Dělám podbný koláč, ale bez ovoce a pudink čokoládový- vypadá to zajímavěji, barevněji. Zakysanou smetanu zasypávám skořicí!

  • renata součková
    renata součková |

    26. 7. 2005 12:49

    je to dobrůtka

  • Marie
    Marie |

    6. 6. 2005 11:05

    Recept jsem vyzkoušela, ale příště ho zkusím s polohrubou moukou - určitě bude moučník vláčnější.

  • Jana Novakova
    Jana Novakova |

    3. 6. 2005 18:14

    Chutove je ten moucnik velice dobry, jen ja nedokazu nikdy to ovoce poskladat, pokazde mi do toho pudinku zaleze a schova se tam...fnuk:-))

  • Alena
    Alena |

    3. 6. 2005 13:17

    Tak jsem si také myslela jak nejsem šikovná, že umím asi 6 polévek 4 druhy buchet a ještě něco navíc co dělají všichni okolo ale teď jsem nějak mimo a všechno bych chtěla vyzkoušet ale ne jenom jednou.... to je hrůza....když mi něco chutná je tu dalších 50 dobrot a já už zase nevím co dříve... dík že nejsem sama....

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    3. 6. 2005 13:06

    Je to trochu podobné, jako "Slavnostní buchta", ale určitě taky dobré. Určitě ho taky zkusím, ale fakt nevím kdy, protože to je hrozně moc a moc dobrých receptů a nemusela bych dělat nic jiného, než péct a péct... Teď mě ale čeká domácí větší oslava - příští týden - tak musím ppéct svoje vyzkoušené tradiční recepty, na které rodina čeká.To je na zbláznění, dokud jsem neznala tyto stránky, tak jsem byla "v klidu" v nevědomosti a teď nevím, co dříve !!! :o))))) Ale... díky za ně!!

  • Alena
    Alena |

    3. 6. 2005 12:38

    Co na to paní Jana z VM ??? jak se líbí tento koláč ? určitě jste rychlejší až vyzkoušíte dejte vědět.... Věřím Vám že nelžete a napíšete že je určitě dobrý..... Po přečtení jsem to musela alespoň zapít kávou...

  • Božena Pešková
    Božena Pešková |

    3. 6. 2005 12:25

    Recept vypadá velmi lákavě ještě malý dotaz vejce se šlehají celá dle receptu, a kdybych dala jen žloutky a vmíchala sníh? No asi si to zkusím ,jak je napsáno a pak budu porovnávat...