Autor:

Pudinkový koláč s žahourem

Střední
Těsto:
Polohrubá mouka 600 g
Cukr krupice 250 g
Máslo 250 g
Vejce 1 ks
Náplň:
Mléko 1 l
Vanilkový pudink 2 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Žahour:
Borůvky 300 g
Smetana ke šlehání 100 g
Cukr krupice
dle chuti
100 g
Do pekáče
Pečící papír  
Pudinkový koláč s žahourem

Postup přípravy:

Mouku, cukr, vejce a změklé máslo promneme mezi prsty a uděláme drobenkové těsto-žmolenku. Pudinkové prášky rozmícháme v části mléka. Zbylé mléko osladíme van. cukrem, přivedeme k varu, přilijeme rozmíchané pudinky a 2 minuty povaříme. Polovinu těsta nasypeme na vysoký plech s pečícím papírem. Opatrně na něj nalijeme hotový teplý pudink, který zasypeme druhou polovinou těsta. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 35 minut - dorůžova.

Žahour: borůvky prohřejeme s cukrem, necháme ho v borůvkách rozpustit. Pak vychladíme. Smetanu ušleháme a zlehka jí do vychladlých borůvek vmícháme. Hotový koláč nakrájíme na kostičky a přelijeme borůvkovou omáčkou - žahourem.

Zdroj:Jihočeské speciality

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
4.9 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 10x)
Reklama
Baklava Nejslavnější dezerty z celého světa Články z

Komentáře k receptu: Pudinkový koláč s žahourem

Komentáře

  1. macrelka   09.08.2016 | 22:04 | reagovat | závadný

    Dala jsem tak 80% cukru než je předepsáno a stejně je to tak hodně sladké, že se to skoro ani nedá jíst.. Kdo nemá rád přeslazené, uberte cukr. Žahour sám o sobě je dost sladký a v kombinaci s tou speklou drobenkou, uff.. Jinak zajímavý nápad

  2. koniakoni   01.07.2016 | 14:23 | reagovat | závadný

    na pudink jsme dali taky trochu borůvek, koláč je skvělý a dávám za jedna!

  3. Renata Dolečková   20.08.2015 | 10:09 | reagovat | závadný

    Koláč je skvělý a hlavně rychlý a budu ho dělat i když borůvky nebudou. <3

  4. Mirka   21.06.2014 | 15:08 | reagovat | závadný

    Tenhle koláč dělávám často, chutná každému. Dneska ráno jsme byli na borůvkách, tak jsem zkusila i s tím žahourem a jak řekl přítel, je to vyšší level. Děkuji. Žahour bude dobrý i jinak než jen na koláč.

  5. Milena   09.08.2013 | 19:32 | reagovat | závadný

    Vřele doporučuji, je totiž skvělý a snadný. M.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web