Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 67x
1- 1 5
Autor:

Pórková polévka

40 minut
Snadné
Ingredience
Pórek 300 g
Máslo 3 lžíce
Masox 1 kostka
Voda 1,5 l
Polohrubá mouka 2 lžíce
Muškátový květ  
Smetana 2 dl
Žloutek 1 ks
Sůl 1 špetka
Pórková polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Očištěný, omytý pórek nakrájíme na kolečka, osmahneme na polovině dávky másla, zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme doměkka. Ze zbývající dávky másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme jí do polévky, rozšleháme, okořeníme muškátovým květem, osolíme a dále vaříme. Do hotové polévky vlijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem a už nevaříme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 67x)
Reklama
Fenyklové tartaletky s kozím sýrem Fenyklová revoluce Články z

Komentáře k receptu: Pórková polévka

Komentáře

  1. Hanka Roubíčková   07.07.2014 | 20:14 | reagovat | závadný

    Byla výborná, jen jsem nepochopila co znamená 1 kus muškátového květu, to by měla být asi špetka.

  2. Ivana   27.04.2014 | 21:07 | reagovat | závadný

    Já jsem si tenhle recept trošku zjednodušila. Na másle osmahnu pórek (chuť pórku se mi teda nikdy nevytratila), zaliju vodou, přidám zeleninový masox, pár brambor a vařím asi 10 minut. Nakonec přidám jedno rozšlehané vejce a trochu zahustím :). Smetanu někdy dávám a někdy ne. Myslím, že vůbec není třeba. Polívka asi za 35 Kč a během 15 minut hotová a je opravdu skvělá! :-)

    1. renča   16.07.2014 | 15:45 | reagovat | závadný

      taky to tak dělám a pokud nění smetana tak sýr 1trojůhelníček rozvařit a rozmiovat je vyboirná ;-)

  3. Foxina52   08.04.2014 | 12:36 | reagovat | závadný

    Rychlá a výborná :)

  4. Sedlon   25.01.2014 | 13:13 | reagovat | závadný

    porkova polevka je skvela vec, akorat ja davam porek povarit, nesmazim ho, nepridavam smetanu a masox. Ale muskatovy kvet je zaklad, stejne jak do kvetakovky :)

  5. Mike   03.01.2014 | 17:13 | reagovat | závadný

    Kdyz osmahnete porek, ztratite tim tu chut proku. Lepsi je nechat porek varit 20min ve vode, pak pridavat dalsi ingredience

1 2 3 4 ... 8 ... 11 ... 14 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X