Autor:

Krémová pórková polévka

Snadné
Ingredience
Šlehačka  
Pepř mletý  
Sůl  
Pórek  
Brambory  
Krémová pórková polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu a ochutíme solí a pepřem. Uvedeme do varu a vhodíme jednu bramboru nakrájenou na malé kostičky a trochu pórku z jemnější bílé části. Po uvaření přidáme trochu smetany.
V původním receptu Jiřího Datla Novotného byla ještě šunka, ale já jí nedávám. Polévka je výborná i bez ní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 35 x
1
4.86 35 5 1
Reklama
Zeleninový vývar - zeleninu v tekuté formě milují všichni Vývar je grunt! Články z

Komentáře k receptu: Krémová pórková polévka

Komentáře

  1. kala   26.07.2016 | 17:34 | reagovat |

    kolik se tam dava tech brambor?

  2. marci2   06.03.2015 | 16:50 | reagovat |

    Dělala jsem ji už mnohokrát. Taky do ní dávám pár krutónků a je opravdu výborná. Dávám 1.

  3. TheKacabi   01.03.2015 | 16:17 | reagovat |

    udělala jsem k tomu krutonky a bylo to výborné... i příteli a bráchovi chutnalo (z čehož jsem měla obavy)... krásně jemná, chuťově decentní... možná bych příště zkusila dát i trochu libečku a rozmixovat ho spolu s pórkem...

  4. Lu   19.11.2014 | 15:55 | reagovat |

    podle receptu, je vyborna

  5. twiGGy4   25.03.2014 | 13:09 | reagovat |

    Rychlá, snadná, levná, zdravá a hlavně moc dobrá :-) pórek jsem nejdřív podusila trochu na másle s půlkou cibule a pak zalila vodou a přihodila brambory. Vařit je lepší jen v takovém množství vody, aby bylo všechno ponořené, později můžete polévku naředit. Vařila jsem ze zakysanky a bez pepře. Mouka je zbytečná, ale chápu, že většina lidí to má tak nějak zautomatizované a jak se říká starého psa novým kouskům nenaučíš. U krémových zeleninových polévek jsem se naučila používat na zahuštění bramboru a smetanu. A někdy ani ta brambora není nutná.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web