Autor:

Krémová pórková polévka

Snadné
Ingredience
Šlehačka  
Pepř mletý  
Sůl  
Pórek  
Brambory  
Krémová pórková polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu a ochutíme solí a pepřem. Uvedeme do varu a vhodíme jednu bramboru nakrájenou na malé kostičky a trochu pórku z jemnější bílé části. Po uvaření přidáme trochu smetany.
V původním receptu Jiřího Datla Novotného byla ještě šunka, ale já jí nedávám. Polévka je výborná i bez ní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 44 x
1-
4.77 44 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 44x)
Reklama
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Krémová pórková polévka

Komentáře

  1. kala   26.07.2016 | 17:34 | reagovat | závadný

    kolik se tam dava tech brambor?

  2. marci2   06.03.2015 | 16:50 | reagovat | závadný

    Dělala jsem ji už mnohokrát. Taky do ní dávám pár krutónků a je opravdu výborná. Dávám 1.

  3. TheKacabi   01.03.2015 | 16:17 | reagovat | závadný

    udělala jsem k tomu krutonky a bylo to výborné... i příteli a bráchovi chutnalo (z čehož jsem měla obavy)... krásně jemná, chuťově decentní... možná bych příště zkusila dát i trochu libečku a rozmixovat ho spolu s pórkem...

  4. Lu   19.11.2014 | 15:55 | reagovat | závadný

    podle receptu, je vyborna

  5. twiGGy4   25.03.2014 | 13:09 | reagovat | závadný

    Rychlá, snadná, levná, zdravá a hlavně moc dobrá :-) pórek jsem nejdřív podusila trochu na másle s půlkou cibule a pak zalila vodou a přihodila brambory. Vařit je lepší jen v takovém množství vody, aby bylo všechno ponořené, později můžete polévku naředit. Vařila jsem ze zakysanky a bez pepře. Mouka je zbytečná, ale chápu, že většina lidí to má tak nějak zautomatizované a jak se říká starého psa novým kouskům nenaučíš. U krémových zeleninových polévek jsem se naučila používat na zahuštění bramboru a smetanu. A někdy ani ta brambora není nutná.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web