Autor:

Krémová slepičí polévka

Snadné
Ingredience
Slepice
(Nebo kuře)
1 ks
Cibule 1 ks
Mrkev 2 ks
Petržel 1 ks
Celer 1/4 ks
Sůl
(Nebo kostka bujonu)
 
Máslo 2 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Mléko 300 ml
Sladká smetana 1 hrnek
Muškátový květ 1 špetka
Pepř mletý  
Petrželka  
Krémová slepičí polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Slepici očistíme, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev a petržel, osolíme a vaříme asi hodinu. Pak vývar ochladíme, maso vyjmeme, vykostíme a nadrobno pokrájíme. Vývar přelijeme do jiného hrnce doplníme vodou, zeleninu nadrobno nakrájíme a vývar přivedeme k varu. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a za stálého míchání povaříme a vlijeme do vývaru. Promícháme a povaříme. Pak přidáme maso, zeleninu, přisolíme, okořeníme podle chuti a zjemníme smetanou. Krátce povaříme, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Reklama
Čokoládové koláčky s želé Čajové pochutnání Články z

Komentáře k receptu: Krémová slepičí polévka

Komentáře

  1. Lentilka   29.12.2011 | 12:53 | reagovat |

    Naprosto výtečná, hned jsem si ji oblíbila! Mńam

  2. Zdenka Kocmichová   06.08.2010 | 22:02 | reagovat |

    Mooc dobré. Dělala jsem také s mraženou zeleninou. Za 1!

  3. Jirina Smolova   29.06.2006 | 6:49 | reagovat |

    Polévku jsem uvařila s malou obměnou. Připravila jsem si nejprve vývar z kuřecího masa (stačí skelety). Maso vyjmout a než kostry obereme necháme povařit ve vývaru mraženou zeleninu pod svíčkouvou. Pak na másle osmažit cibulku, přidat hladkou mouku a orestovat do zlatova. Rozředit mlékem, vlít do vývaru již s měkkou zeleninou, přidat maso a vylepšit šlehačkou, dochutit uvedeným kořením. Řekla bych to asi takhle: je to prostě ŽRASO ... (mňam)

  4. Pavlína Svitáková   15.02.2006 | 7:27 | reagovat |

    Znovu uvařeno a jak jsem už uvedla - skvělá skvělá,skvělá.Polévka nám stačila k večeři s rohlíkem.

  5. Pavlína Svitáková   12.01.2006 | 9:50 | reagovat |

    Výtečná a sytá polévka.Babička jí dělala bez smetany a mléka a říkala kaldoun.Nevím ale proč.Tato je jemnější.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web