Autor:

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Obtížné
Ingredience
Slepice 1 ks
Mrkev
(Velké)
3 ks
Petržel 2 ks
Cibule
(Velká)
1 ks
Česnek 3 stroužek
Nové koření
(Šest kuliček)
6 ks
Pepř mletý
(Kuliček)
8 ks
Celer 1/2 ks
Sůl  
Knedlíčky
Máslo 1 lžíce
Drůbeží játra 100 g
Vejce 1 ks
Bílek 1 ks
Česnek 2 stroužek
Strouhanka 1 hrnek
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Očištěnou slepici rozpůlíme, vložíme do 1 1/2 l vody a vaříme do poloměkka. Pak přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na kolečka, na polovinu překrojenou cibuli a vaříme dále až je slepice měkká. Podle potřeby dolijeme vodou. Pak slepici vyjmeme z vývaru, maso vykostíme, nakrájíme na kousky a odložíme stranou.

Játrové knedlíčky: Játra naškrábeme nožem nebo umeleme, přidáme do nich vejce, máslo a hmotu rozetřeme. Pak přidáme koření, sůl, prolisovaný česnek a z bílku ušlehaný sníh. Směs promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby se z ní daly dělat knedlíčky. Zakulatíme je v ruce, zavaříme do slepičího vývaru a uvaříme. Pak rozdělíme nakrájené maso na talíře a zalijeme polévkou s knedlíčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 23 x
1
4.83 23 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 23x)
Reklama
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Komentáře

  1. Michelle   28.04.2012 | 19:31 | reagovat | závadný

    Tuto polévku doopravdy miluju! Vždycky, když přijdu k babičce, tak už voní ze stolu :-)

  2. Mimiska1   29.07.2011 | 13:37 | reagovat | závadný

    Nejlepší játrové knedlíčky tady na internetu!!! Dávám jedna :-)

  3. brhy2   26.01.2011 | 13:53 | reagovat | závadný

    toto je klasika a z hrnce ma vyvar svou nezamenitelnou chut

    1. david   28.02.2016 | 17:31 | reagovat | závadný

      Musím napsat svůj názor a hlavně poznatky na vaření polévek. V žádném případě se nedává nové koření a bobkový list, navíc do drůbežích se nedává ani cibule, aby si polévka zachovala svou správnou chuť. Do hovězí se cibule dává se slupkou a kořenovou zeleninou. Správná polévka se vaří ze starého kohouta nebo hovězího. Den předem vařím spíš táhnu jen maso asi tři hodiny a druhý den se pokračuje a hodinu před koncem se dá kořenová zelenina a ne žádné voňavé koření. To si nechte do svíčkové a pod. Základ všeho je získat z masa všechny hodnoty do vývaru. To není můj rozum, ale pánů kuchařů, který získali zlaté ocenění ve světě.

  4. recepty73   17.10.2010 | 0:06 | reagovat | závadný

    1****

  5. recepty 73   04.10.2010 | 20:08 | reagovat | závadný

    To byl vývar jako noha:-))) !Polévka by se dala použít jako výborný ,,VYPROŠŤOVÁK,,.Slepičí maso moc nemusíme,ale nudle v polévce u nás nesměj chybět:-).1* a foto je už na cestě.Jiří

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web