Autor:

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Obtížné
Ingredience
Slepice 1 ks
Mrkev
(Velké)
3 ks
Petržel 2 ks
Cibule
(Velká)
1 ks
Česnek 3 stroužek
Nové koření
(Šest kuliček)
6 ks
Pepř mletý
(Kuliček)
8 ks
Celer 1/2 ks
Sůl  
Knedlíčky
Máslo 1 lžíce
Drůbeží játra 100 g
Vejce 1 ks
Bílek 1 ks
Česnek 2 stroužek
Strouhanka 1 hrnek
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Očištěnou slepici rozpůlíme, vložíme do 1 1/2 l vody a vaříme do poloměkka. Pak přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na kolečka, na polovinu překrojenou cibuli a vaříme dále až je slepice měkká. Podle potřeby dolijeme vodou. Pak slepici vyjmeme z vývaru, maso vykostíme, nakrájíme na kousky a odložíme stranou.

Játrové knedlíčky: Játra naškrábeme nožem nebo umeleme, přidáme do nich vejce, máslo a hmotu rozetřeme. Pak přidáme koření, sůl, prolisovaný česnek a z bílku ušlehaný sníh. Směs promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby se z ní daly dělat knedlíčky. Zakulatíme je v ruce, zavaříme do slepičího vývaru a uvaříme. Pak rozdělíme nakrájené maso na talíře a zalijeme polévkou s knedlíčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21 x
1
4.95 21 5 1
Reklama
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Komentáře

  1. Michelle   28.04.2012 | 19:31 | reagovat |

    Tuto polévku doopravdy miluju! Vždycky, když přijdu k babičce, tak už voní ze stolu :-)

  2. Mimiska1   29.07.2011 | 13:37 | reagovat |

    Nejlepší játrové knedlíčky tady na internetu!!! Dávám jedna :-)

  3. brhy2   26.01.2011 | 13:53 | reagovat |

    toto je klasika a z hrnce ma vyvar svou nezamenitelnou chut

    1. david   28.02.2016 | 17:31 | reagovat |

      Musím napsat svůj názor a hlavně poznatky na vaření polévek. V žádném případě se nedává nové koření a bobkový list, navíc do drůbežích se nedává ani cibule, aby si polévka zachovala svou správnou chuť. Do hovězí se cibule dává se slupkou a kořenovou zeleninou. Správná polévka se vaří ze starého kohouta nebo hovězího. Den předem vařím spíš táhnu jen maso asi tři hodiny a druhý den se pokračuje a hodinu před koncem se dá kořenová zelenina a ne žádné voňavé koření. To si nechte do svíčkové a pod. Základ všeho je získat z masa všechny hodnoty do vývaru. To není můj rozum, ale pánů kuchařů, který získali zlaté ocenění ve světě.

  4. recepty73   17.10.2010 | 0:06 | reagovat |

    1****

  5. recepty 73   04.10.2010 | 20:08 | reagovat |

    To byl vývar jako noha:-))) !Polévka by se dala použít jako výborný ,,VYPROŠŤOVÁK,,.Slepičí maso moc nemusíme,ale nudle v polévce u nás nesměj chybět:-).1* a foto je už na cestě.Jiří

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web