Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřové maso : krkovice, kotlety, plec (lze i s kostí)
    • 2
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek dle chuti, cca 4 -
    • posekané bylinky dle chuti (lze použít i sušené) - rozmarýn, tymián, majoránka...
    • sůl
    • pepř mletý
    • 300
      g čerstvé žampiony cca
    • brambory oloupané, pro 4 osoby
    • 300
      ml smetana ke šlehání nebo červené víno či vývar, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do olejem nebo sádlem vymazaného pekáče nasypeme hrubě pokrájené cibule, nasekaný česnek (polovinu) a trošku bylinek. Na ně dáme naklepané plátky nebo pokrájené kostky osoleného a opepřeného masa, které opět ochutíme troškou bylinek a zbylým česnekem. Maso zasypeme hrubě pokrájenými žampiony (samozřejmě lze i na plátky), na které naskládáme brambory (větší pokrájíme na půlky či čtvrtky), zalijeme smetanou, brambory ještě trochu osolíme, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 50 minut, dle potřeby můžeme podlít, pak odklopíme a dopečeme do barvy dalších cca 10-15 minut bez přiklopení.
2
Kdo nemusí smetanová jídla, podlévá vývarem nebo červeným vínem.
3
Podáváme s okurkovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.