Autor:

Polévka s rychlými játrovými nočky (knedlíčky)

Snadné
Ingredience
Hovězí vývar
nebo drůbeží, zeleninový, vepřový
3/4 l
Celer
- kousek
 
Mrkev 1 ks
Kapusta
drobně pokrájená
1 hrst
Petrželka
na dozdobení
 
Sůl
a pepř
 
Knedlíčky (nočky) :
Játrová paštika
- malá (50g)
1 plechovka
Žloutek 1 ks
Česnek
2 -
3 stroužek
Majoránka 1 lžička
Muškátový květ 1 špetka
Sůl
a pepř dle chuti
 
Strouhanka
dle potřeby, cca
3 lžíce
Polévka s rychlými játrovými nočky (knedlíčky)

Postup přípravy:

Z uvedených ingrediencí na knedlíčky umícháme vidličkou středně tuhou hmotu, ochutíme dle potřeby, necháme 10 minut před tvořením knedlíčků(nočků) odpočinout.
Uvaříme si klasický vývar z libovolného druhu masa nebo jen většího množství zeleniny, ve kterém krátce povaříme nočky, které do polévky ukrajujeme mokrou lžičkou nebo mokrou rukou uděláme z játrové hmoty kuličky. Po vhození vyplavou téměř okamžitě, pak stačí necelá minuta na provaření. Polévku podáváme ihned, dozdobíme petrželkou nebo pažitkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Reklama
Tip na víkend: Domácí farmářské menu Články z

Komentáře k receptu: Polévka s rychlými játrovými nočky (knedlíčky)

Komentáře

  1. Hanďourek   31.01.2013 | 12:55 | reagovat | závadný

    Jedna moje bývala kolegině je vařila, nevím jak ten recept přesně byl. Její dcera nejedla klasické játrové knedlíčky, ale tyhle ji problémy nedělaly. Někdy dříve jsem je dělala a nebyly zas až tak špatné. Je to určitě dobré pro ty co játrové knedlíčky nechtějí jíst.

  2. Anna Černíková   22.10.2012 | 14:34 | reagovat | závadný

    Vážený Martine, máte pravdu, že nahradit játra paštikou tak, aby byly chuťově alespoň srovnatelné nelze, ale za našich dávných let byla játra nedostatkovým zbožím a tohle byla přijatelná náhražka a dělal jí kde kdo v mém okolí, ikdyž se s pravými játrovými knedlíčky nedaly srovnávat a také se musely víc než hodně dochucovat kořením a česnekem. Já už bych je taky nevařila, když mám čerstvá játra k dispozici prakticky denně, možná z nostalgie.

  3. Martin   27.05.2012 | 16:10 | reagovat | závadný

    Zdravim autora,
    rika se: Proti gustu zadny disputat... no ale nahradit jatra pastikou, je podle meho gusta dost prasarna. Prominte za ten vyraz.
    Udelal jsem jatrove knedlicky podle tohoto receptu s pastikou, ale nee, neda se to jist :'(
    Ale je to ciste muj nazor.
    Pozn.: Nejsem kuchar profesional, ale take nejsem zadny zacatecnik.
    Dival jsem se i na nektere dalsi Vase recepty, vypadaji dobre a rad nejaky vyzkousim. K vuli jednomu nezavrhnu ostatni.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web