Paella s kuřetem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso řízky (stehení bez kůže)
    • 8
      šálek drůbeží vývar
    • 4
      šálek rýže použijte kulatozrnnou rýži
    • 1
      šálek bílé víno - suché
    • 400
      g sekaná rajčata Valfrutta
    • 100
      ml olivový olej
    • 2
      ks červená cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 8
      stroužek česnek
    • 1
      snítka šafrán
    • 0,5
      lžička pálivá paprika
    • 1
      ks citron bio
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 1
      lžička kurkuma
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Červenou cibuli pokrájejte na měsíčky, papriky na kostičky velikosti sousta. V hluboké pánvi rozpalte olej, cibuli a papriky na něm krátce zprudka opečte a dejte stranou. Přidejte kuřecí maso nakrájené na kostky, osolené opepřené a lehce zaprášené kurkumou. Jakmile maso začne restovaním hnědnout, vraťte do pánve orestované papriky a cibuli. V této fázi přisypte rýži a za stálého míchání nechte zrnka zesklovatět - stačí minutu.
2
Přilijte víno a krátce promíchejte, než se odpaří, poté vlijte konzervu krájených rajčat. Nyní krátce orestujte, přidejte šafrán, sladkou a pálivou papriku. Promíchejte a přilijte část vývaru. Zmírněte plamen a po odpaření části vývaru přilijte zbytek. Znovu krátce promíchejte a nechte bez míchání rýži dovařit na opravdu mírném plameni. Zhruba 8 minut před koncem vaření zapíchejte do rýže po obvodu pánve a doprostřed celé stroužky česneku a na měsíčky pokrájený citron i s kůrou. Česnek během posledních minut v pánvi změkne a zesládne. Citron dodá pokrmu vynikající chuť. Jakmile je rýže měkká, přikryjte pánev alobalem a nechte alespoň 10 minut odpočinout. Veškeré tekutiny se stačí tímto postupem vsáknout do rýže.
3
Paellu servírujte posypanou čerstvou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.