Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7x
1
4.86 7 Paella s mořskými plody 5 1
Autor:

Paella s mořskými plody

Obtížné
Ingredience
Cibule
Větší
1 ks
Česnek
3 - 4
4 stroužek
Rajčata 2 ks
Červená paprika 1 ks
Masox
(Ve Španělsku se používá šunkový bujón)
1 kostka
Olivový olej  
Kořenící směs - Paella  
Slávky jedlé - Mejillones
(Černé, velké)
 
Malé škeble  
Slávky jedlé malé  
Sépie
Nebo kalamáry
1 ks
Langusta
Langusty (nevyloupané velké krevety)
 
Paprika - sladká  
Sůl  
Rýže
Basmati
 
Paella s mořskými plody

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Do pánve na paellu si nakrájíme na jemno cibuli, česnek, rajčata a papriku, rozdrobíme kostku masoxu a prolijeme olivovým olejem. Pomalu dusíme. Mezitím si dáme vařit slávky, které očistíme po povrchu tak, že rukou odstraníme přirostlé řasy a nečistoty a snažíme se vytáhnout ty řasy, které jsou přivřené dovnitř. Propláchneme vodou a dáme vařit do vody tak dlouho, dokud se slávky všechny neotevřou. Scedíme, vytáhneme je a rozpůlíme. Půlky, na kterých není žádné maso vyhodíme, jinak použijeme obě poloviny.

Dále dáme vařit do druhého hrnce malé slávky, opět vaříme, dokud se všechny neotevřou. Pár jich zůstane zavřených, tyto pak vyhazujeme. Nakrájíme si na proužky sépii, a langusty probereme a prochláchneme ve vodě. Jak je pánev podušená, přidáme sépii, sladkou papriku, sůl, koření na paellu a dál mícháme. Jak nám trochu změkne sépie, odstavíme pánev, přidáme 1 - 2 hrnky(1/4l) rýže a 2 - 4 hrnky vody (vody jednou tolik co rýže, může být troška víc).

Vaříme a promícháváme 15 - 20 minut, pět minut před koncem přidáme uvařené slávky, malé slávky a langusty. Lehce mícháme a dovaříme, ochutnáme rýži, zda je dostatečně měkká, vypneme, a zakryjeme alobalem. Necháme tak 10 min odpočinout a dojít. Tento recept mě učila kamarádka rodilá španělka z Kanárských ostrovů a sama jsem ho dělala dnes, a povedlo se mi! Nevím, jak se komu bude dařit s mraženými plody, ale paella se dá dělat z čehokoliv, co preferujete.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Paella s mořskými plody

Komentáře

  1. Anet   12.04.2015 | 4:15 | reagovat | závadný

    super recept. děkuji :-)

  2. dex   31.01.2015 | 5:14 | reagovat | závadný

    proboha, proč ten masox?! (podravky, masoxy, a podobný zvěrstva nemají v kuchyni co dělat :D ) Do této paely jedině vývar z mořských potvor :) Jinak nic proti. Paelu dělám podobně.

  3. Andreyka   31.10.2013 | 17:43 | reagovat | závadný

    Rozhodně ne masox! Fuj! A špetičku šafránu, kterou namočíme do deci suchého bílého. Na barvu

  4. HankaPolackova   24.10.2012 | 20:37 | reagovat | závadný

    Přidávám fotografii :-[

  5. HankaPolackova   24.10.2012 | 20:34 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem, přidala jsem ještě surimi tyčinky a jídlo bylo bezvadné!!! Na to, že můj přítel říká, že nemusí mořské plody, po Paelle se jen zaprášilo ;-)
    Dávám jedničku!!! 8-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web