Autor:

Kávová cihla

Střední
Těsto
Vejce 4 ks
Cukr krystal 180 g
Káva 3 lžíce
Hrubá mouka 180 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Krém
Mléko 300 ml
Žloutek 1 ks
Hrubá mouka 3 lžíce
Káva 1 lžička
Máslo 200 g
Moučkový cukr 200 g
Ořechy 50 g
Kávová cihla

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme horkou kávu. Dobře vyšleháme. Postupně přimícháme sníh z bílků a mouku s práškem. Těsto vlejeme na vymazaný plech a upečeme. Z mléka, mouky a žloutku uvaříme kaši a necháme vychladnout.

Potom do ní vmícháme kávu. Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přimícháme kaši. Těsto rozkrojíme podélně na polovinu. Jednu polovinu natřeme silnou vrstvou krému, přiložíme druhou polovinu a celou cihlu potřeme zbytkem krému.

Povrch posypeme ořechy. Dáme do chladu odležet a potom krájíme na řezy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1-
4.6 10 5 1
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Kávová cihla

Komentáře

  1. recepty 73   08.11.2009 | 20:17 | reagovat |

    Tohle jsem určitě nedělal naposledy.Nepřežila ani 24 hodin.Posílám jedničku!Jiří

  2. Ivana Birtová   31.10.2009 | 7:04 | reagovat |

    Tak jsem cihlu upekla, vzala jsem ji kolegům do práce a všichni byli naprosto nadšení - chutnala úplně všem. Měla jsem obavu, že je to na mne trochu složitý recept, ale nakonec vůbec nebyl - sice trošku pracnější, ale nijak složitý a hlavně ve výsledku vynikající kávový moučník, díky moc! P.S. Také jsem dala kávy do krému víc, byl výborný.

  3. Tereza Rykrová   16.08.2008 | 15:56 | reagovat |

    Aha,tak to jsem špatně pochopila.Dělala jsem jej znovu na oslavu a zase jsem jej nerozřezala,piškot jsem potřela půlkou krému a na to jsem dala piškoty namočené v kávě.Na piškoty zbytek krému a posypala jsem vše ořechama.Po uložení to bylo taky dobré

  4. Tereza J.   03.08.2008 | 20:06 | reagovat |

    Terezka, vy ste to zle pochopili, alebo ja som asi zle napísala :))) Piškótu nerežete priečne, ale pozdĺžne, to znamená, že ju rozreže po dlĺžke na polovicu. Potom jednu natriete krémom, priložíte druhú. Teda výsledný zákusok je široký ako polovica vášho plechu . Ospravedlňujem sa za zlé vysvetlenie.

  5. Tereza Rykrová   03.08.2008 | 19:59 | reagovat |

    Dnes jsem pekla,piškot nebyl tak vysoký,abych jej mohla podélně rozkrát,ale vůbec to nevadilo.Všechen krém jsem dala nahóru a zákusek byl dobrý.

    1. Šimon   03.12.2011 | 9:52 | reagovat |

      Zkuste piškot více vyšlehat aby byl více nadýchaný.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web