Kávová roláda s kávovým krémem

moje hodnocení:

3,4

hodnotilo: 5
45 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Selila

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 140
      g cukr krupice
    • 80
      g hladká mouka
    • 3
      lžička kakao
    • 1
      lžička mletá káva
  • Krém
    • 250
      ml mléko
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 200
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • mletá káva zrnková
    • hnědý rum
  • Poleva
    • 1
      lžička instantní káva
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce vlažná voda 1-2
    • 1
      lžička tuk rozpuštěný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr s bílky vyšleháme v hustou pěnu, potom po jednom přidáváme žloutky a šleháme každý žloutek asi půl minuty. Nakonec zašleháme hladkou mouku smíchanou s kakaem a zrnkovou mletou kávou. Na plech se zvednutým okrajem položíme pečící papír, vymastíme rozpuštěným sádlem a rozetřeme stejnoměrně těsto. Pečeme při 180°C 7 až 10 minut. Po upečení stáhneme z plechu papír s korpusem a necháme vychladnout. Vychladlý plát potřeme krémem a stáčíme. Při stáčení papír odděláváme.
2
Povrch rolády pocákáme kávovou polevou, kterou jsme připravili vymícháním výše uvedených surovin. Boky pocukrujeme a povrch zdobíme kávovými zrny.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • TiGaMo
    TiGaMo |

    16. 5. 2013 17:11

    Rolada je naprosto vynikajici! A vzdy se povede! :-)

  • TiGaMo
    TiGaMo |

    16. 5. 2013 17:07

    Delala jsem roladu nekolikrat a je VYBORNA!! Netrha se, je nadychana a krem je akorat! Jen je treba vedet, ze mleko s moukou se musi uvarit. Ja postupovala takto: Uvarit mleko s moukou a vanilkovym cukrem do huste kase. Nechat vystydnout. Pak veslehat maslo, cukr, atd...

  • Eva
    Eva |

    23. 2. 2013 16:26

    Nápodobně, krém jsem dělala přesně podle hmotností a ml a měla jsem z něj absolutně tekutý nesmysl. Vyhodila jsem 200 g másla zbytečně

  • Eva
    Eva |

    23. 2. 2013 16:26

    Nápodobně, krém jsem dělala přesně podle hmotností a ml a měla jsem z něj absolutně tekutý nesmysl. Vyhodila jsem 200 g másla zbytečně

  • Petra Zběhlíková
    Petra Zběhlíková |

    16. 8. 2010 15:29

    Bohužel, ale i když jsem tento recept dělala, tak mi silně chyběl další postup. Zadrhla jsem se u krému a teď s tím vyvádím kdejaké hlouposti. Proto musím dát za 5. Pro laika, jako jsme já, je to celkem šílené...