Autor:

Kávová roláda s kávovým krémem

45 minut PT0H45M
Střední
Těsto
Vejce 6 ks
Cukr krupice 140 g
Hladká mouka 80 g
Kakao 3 lžička
Mletá káva 1 lžička
Krém
Mléko 250 ml
Polohrubá mouka 2 lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Máslo 200 g
Moučkový cukr 100 g
Mletá káva
zrnková
 
Hnědý rum  
Poleva
Instantní káva 1 lžička
Moučkový cukr 3 lžíce
Vlažná voda
1-2
2 lžíce
Tuk
rozpuštěný
1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Cukr s bílky vyšleháme v hustou pěnu, potom po jednom přidáváme žloutky a šleháme každý žloutek asi půl minuty. Nakonec zašleháme hladkou mouku smíchanou s kakaem a zrnkovou mletou kávou. Na plech se zvednutým okrajem položíme pečící papír, vymastíme rozpuštěným sádlem a rozetřeme stejnoměrně těsto. Pečeme při 180°C 7 až 10 minut. Po upečení stáhneme z plechu papír s korpusem a necháme vychladnout. Vychladlý plát potřeme krémem a stáčíme. Při stáčení papír odděláváme.
Povrch rolády pocákáme kávovou polevou, kterou jsme připravili vymícháním výše uvedených surovin. Boky pocukrujeme a povrch zdobíme kávovými zrny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
3+
3.4 5 5 1
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kávová roláda s kávovým krémem

Komentáře

  1. TiGaMo   16.05.2013 | 17:11 | reagovat |

    Rolada je naprosto vynikajici! A vzdy se povede! :-)

  2. Eva   23.02.2013 | 16:26 | reagovat |

    Nápodobně, krém jsem dělala přesně podle hmotností a ml a měla jsem z něj absolutně tekutý nesmysl. Vyhodila jsem 200 g másla zbytečně

    1. TiGaMo   16.05.2013 | 17:07 | reagovat |

      Delala jsem roladu nekolikrat a je VYBORNA!! Netrha se, je nadychana a krem je akorat! Jen je treba vedet, ze mleko s moukou se musi uvarit. Ja postupovala takto: Uvarit mleko s moukou a vanilkovym cukrem do huste kase. Nechat vystydnout. Pak veslehat maslo, cukr, atd...

  3. Eva   23.02.2013 | 16:26 | reagovat |

    Nápodobně, krém jsem dělala přesně podle hmotností a ml a měla jsem z něj absolutně tekutý nesmysl. Vyhodila jsem 200 g másla zbytečně

  4. Petra Zběhlíková   16.08.2010 | 15:29 | reagovat |

    Bohužel, ale i když jsem tento recept dělala, tak mi silně chyběl další postup. Zadrhla jsem se u krému a teď s tím vyvádím kdejaké hlouposti. Proto musím dát za 5. Pro laika, jako jsme já, je to celkem šílené...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web