Kávová poleva

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • černá káva silná,i s logrem
    • moučkový cukr
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hladkou, lesklou, kávovou polevu si připravíme tak, že do cca 20 dkg moučkového cukru přidáme lžičku oleje, po lžičkách přidáváme silnou kávu i s logrem. Mícháme dohladka. Polevu neděláme příliš hustou, aby šla dobře roztírat. Tuhne docela rychle, není třeba dávat do chladna. Použít můžeme na rolády, bábovky, dorty, zákusky i cukroví.

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    21. 12. 2016 07:30

    Od večera krásně zaschla a vypadá parádně. Polévali jsme s ní před 14 dny na zkoušku i perníčky.

  • March7
    March7 |

    16. 12. 2013 07:02

    Ozkoušeno a za sebe můžu říct, že je to výborné, děkuji, ukládám do svých receptů. ;-)

  • Ddagmar
    Ddagmar |

    16. 12. 2012 22:27

    Poleva je rychlá a dobrá, jen když ztuhla tak už nebyla tak lesklá, ale budu ji určitě používat