Kraličí maso uvaříme spolu s kořením, obereme a pokrájíme na menší kousky. Vývar přecedíme a dáme do něj povařit na kolečka nakrájenou zeleninu a na...
více o Králičí kyselo Dočík
Přes noc namočeným fazolím vyměňte vodu, doplňte na dva litry a dejte vařit. Asi 15 minut před koncem varu přidejte očištěnou a pokrájenou kořenovou...
více o Bystřická kyselica
Rozehřejte na pánvi olej a přidejte nasekaný česnek, asi po 1 minutce přidejte plátky vepřového. Plátky masa by měly být lehce namražené, aby se vám...
více o Sladko-kyselé vepřové po thajsku
Brambory nakrájíme na větší plátky či kostky, lehce osolíme a vaříme (nejlépe na páře).
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na másle. Přidáme na...
více o Kyselé brambory
Kuřecí maso rozklepejte a nakrájejte na kostičky. Poté smíchejte s kukuřičným škrobem a nechte odstát. (můžete přidat i 1 lžičku sušeného zázvoru a 1...
více o Kuřecí maso ve sladko-kyselé omáčce
Čočku přebereme, propláchneme a nasypeme do hrnce, přilijeme osolený vývar (zeleninový, hovězí, z uzeného masa...), rozmáčknutý česnek, přivedeme k...
více o Čočka na kyselo po našem
Čočku vařím bez namáčení, vaříme ji sice trošku déle, ale do hodiny máte hotovo. Vaříme do změknutí, v průběhu vaření doléváme vodu, aby byla čočka...
více o Čočka na kyselo s vejcem
Kvásek rozmíchejte v hrnku vlažné vody, nejlépe večer předem. Houby zalijte v misce teplou vodou. Než nasáknou, uvařte ve slupce brambory, slijte je a...
více o Krkonošské kyselo
Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme, přidáme kmín a vývar z namočených hub. Houby nasekáme nadrobno a přidáme k vývaru....
více o Krkonošské kyselo
Hrách namočte předem na cca 6 hodin do vody.
Hrách slijte, zalijte čerstvou vodou, přidejte bujón a uvařte do měkka (cca 30 minut). Hrách vařte tak...
více o Hrachová kaše s klobásou a kyselou okurkou
Houby očistěte, drobnější přepulte, větší nakrájejte na silné plátky. Vložte je do jemně vroucí osolené vody a 3 minuty blanšírujte. Opatrně je slijte...
více o Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem
Vejce, cukr, olej a mléko ušleháme, přidáme mouku a s práškem do pečiva. Nalijeme na plech. Uvaříme pudink a nalijeme horký na syrové těsto. Dáme péci...
více o Koláč s mandarinkami a kysanou smetanou
Sušené houby namočíme do vody, nejlépe přes noc. Druhý den uvaříme, vývar přecedíme a použijeme pro přípravu omáčky. Na másle zpěníme na jemno...
více o Houbová omáčka s kysanou smetanou
Žloutky a cukr ušleháme, přidáme polohrubou mouku, olej, vodu a prášek do pečiva, smícháme a necháme na straně. Mezitím uvaříme klasický pudink ze...
více o Koláč s kysanou smetanou
Fenykl nakrájíme na tenké proužky, ředkvičky na kolečka, okurku na kostky, cibulku na kolečka i s natí a rajčata a vajíčka na měsíčky. Vše ozdobně...
více o Fenyklový salát s kysanou smetanou
Smícháme kysanou smetanu, drobně sekané cibulky, kmín a 200 g jemně strouhané sýra. Tortilly osmažíme a omočíme v omáčce z paprik.
Do vymaštěného...
více o Enchiladas s kysanou smetanou
Ušleháme žloutky + oba cukry, vmícháme olej a vodu. Pak vmícháme mouku + pdp a nakonec pomalu vmícháváme tuhý sníh z bílků. Do poloviny těsta dáme...
více o Řezy s kysanou smetanou
Dýni oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme 20 minut stát.
Cibuli osmahneme, přidáme kopr, česnek a dýni. Trošku podlijeme a...
více o Dýně s koprem a kysanou smetanou