Zimní hruškové tiramisu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení rumové perníčky
    • 70
      g ořechy
    • 250
      g mascarpone
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      ks žloutek
    • 5
      lžička cukr krupice
    • 100
      ml káva
    • 100
      ml mandlový likér
    • 500
      g kompotované hrušky
    • 1
      lžička skořice
    • 0,5
      ks citron Na potření hrušek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pánve vsypeme 2 lžíce cukru, necháme zkaramelizovat, zalijeme ho horkou kávou a krátce povaříme. Do zchladlé směsi vmícháme likér. Perníčky nakrájíme na plátky, namočíme v ochucené kávě a polovinou z nich vyložíme připravené poháry. Nad párou ušleháme žloutky se zbylým cukrem do pěny. Do mascarpone přidáme vychladlou žloutkovou pěnu a dotuha ušlehanou smetanu.
2
Hrušky nakrájíme na tenké plátky, potřeme citrónem a polovinu naskládáme na perníčky, poprášíme skořicí, částí mletých oříšků a potřeme polovinou krému. Krém pokryjeme zbylými hruškami a opakujeme vrstvení. Nakonec poprášíme skořicí a oříšky a necháme vychladit.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: