Zelné slejšky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jarka O.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks bílé zelí menší hlávka
    • 4
      ks pepř celý zrnka
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • 20
      g droždí
    • mléko trochu
    • mouka podle potřeby (celozrnná nebo bílá hladká)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájené zelí podusíme s pepřem a solí do měkka. Necháme vychladnout, vmícháme vejce, droždí rozkvedlané v mléce a tolik mouky, aby vzniklo tužší těsto jako na buchty.
2
Z těsta tvarujeme na prst silné šišky - slejšky, položíme na máslem potřený plech a po vykynutí upečeme.

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa |

    4. 6. 2017 09:40

    Recept vypadá víc než-li zajímavě, ale stále váhám k jakému pokrmu bude za hvězdu... :-)

  • vlavod
    vlavod |

    21. 2. 2013 10:28

    Dobrý den, toto nejsou slejšky.Slejšky jsou z bramborového těsta.(šišky)