Závin z listového těsta se zelím

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: anhoja

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks klobása
    • 1
      balení listové těsto
    • 1
      balíček kysané zelí
    • cibule
    • špek
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí uvařím, rozškvařím špek, přidám drobně nakrájenou cibulku, nechám trošku zezlátnout, přisypu mouku a zahustím tím to zelí(nesmí v něm být moc vody). Těsto vyválím jako na štrůdl, posypu strouhankou, rozetřu zelí a posypu klobásou nakrájenou na kostičky.
2
Zabalím, potřu rozšlehaným vejcem a peču asi 5 až 10 minut dozlatova. Hotové propíchám vidličkou, aby vyšla pára. Jak teplý tak i studený je výborný.

Komentáře k receptu

  • Ivana Šlapáková
    Ivana Šlapáková |

    11. 9. 2009 19:20

    Jo zapomněla jsem, že je možno na škvarečky libové dát osmažit i cibulku.

  • Ivana Šlapáková
    Ivana Šlapáková |

    11. 9. 2009 19:18

    Udělám uzené škvarečky, na tom podusím zeli. Nechám vychladnout.Na vyválené líst. těsto rozprostřu zelí, pokladu šunk. salámem, nastrouhám sýr. Zabalím, potřu vejcem a upeču do zlatova. To je dobrota.

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    9. 9. 2009 13:32

    Dávám vymačkané syrové zelí, aby drželo tvar, přidám nastrouhaný brambor, osmaženou cibulku a dobrou kobásu, třeba i dva druhy, nebo z uzených uvařených kostí obrané maso.

  • Jana Šimanová
    Jana Šimanová |

    9. 9. 2009 10:58

    Květo peču zprudka, protože zelí je už uvařené a stačí nechat zezlatnout jenom povrch.Troubu mám už rozpálenou.

  • Květa -
    Květa - |

    9. 9. 2009 09:36

    Pečete 5 až 10 minut? Není to málo? Moc se mně to nezdá, za 5 minut upečený štrůdl z listového těsta?