Zapékaná špenátová miska

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g kuřecí maso prsa
    • 450
      g americké brambory mražené
    • 100
      g listový špenát čerstvý
    • 250
      ml smetana na vaření
    • 2
      ks tavený sýr
    • 3
      ks česnek 2-3
    • 100
      g eidam sýr
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí prsa na malé kostičky, osolíme, opepříme a na pánvi smažíme, zatímco se nám dělají brambory. V rendlíku rozpustíme máslo, na kterém zlehka osmahneme česnek (dle chuti, lépe lisovaný, než pokrájený) a lze přidat i bazalku.
2
Po chvilce 1-2 min. zalijeme smetanou a přidáme 2 trojúhelníčky taveňáku a nahrubo pokrájený špenát. Na mírném plameni pod pokličkou vaříme, občas zamícháme (ke konci vaření pokličku odkryji, aby se omáčka "nadýchala čerstvého vzduchu"). Osolíme dle chuti, ale pozor na sůl - tavený sýr je slaný sám o sobě.
3
Jakmile máme hotové brambory, orestované maso a omáčku (cca 25 minut), naskládáme brambory do zapékací misky, posypeme je smaženým kuřecím masíčkem, zalijeme špenátovou omáčkou a (nahrubo) postrouháme tvrdým sýrem. Misku pak dáme do rozehřáté trouby (popř. mikrovlnky), kde necháme krátce zapéct a podáváme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.