Zapečené brambory se smetanou III.

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 4
      ks kuřecí prsa nebo vepřové
    • 2
      ks cibule větší
    • 2
      kelímek smetana
    • 1
      lžíce grilovací koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli a syrové brambory nakrájíme na plátky. Maso naklepeme a posypeme grilovacím kořením. Připravíme si pekáč nebo zapékací mísu a začneme pokládat. První vrstra brambory, poté cibule, maso, znovu cibule a poslední vrstva brambory. Posypeme grilovacím kořením a zalijeme smetanou. Dáme do trouby a pečeme podle potřeby. Ještě před dopečením je možné dolít znovu smetanu.

Komentáře k receptu

  • Tomasflekac
    Tomasflekac |

    14. 11. 2012 21:46

    Já dávám obyčejnou ale zakysaná je mnohem sytější a také pikantnější záleží na chutí každého z nás a také na receptu

  • Anonym
    Anonym |

    4. 8. 2007 14:22

    používám smetanu ke šlehání

  • Lenka
    Lenka |

    19. 7. 2007 13:27

    chtěla bych poprosit o informaci, jaká smetana se dává? někde uvádění zakysanou někde zase ke šlehání.... děkuji předem !

  • Stáňa V
    Stáňa V |

    23. 6. 2007 20:09

    Dnes jsem dělala k obědu v římském hrnci - použila jsem jen 1 smetanu a na radu barči jsem posypala na závěr sýrem. Bylo to moc dobrý.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 6. 2007 20:23

    chutné je tak é přidat to té smetany kari koření... ale jinak to jo je výborné a rychlé jídlo. vřele dopuručuji

  • barča
    barča |

    22. 6. 2007 10:20

    Znám, je to výborné, patří k našim oblíbeným ( a rychlým), před dopečením ještě sypu strouhanou nivou (pozor je hodně slaná) nebo obyč. sýrem