Zapečená rýže se zeleninou a masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Lucie Koutska

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Začínáme rýží, kterou necháme povařit do poloměkka. V hlubší pánvi (např. Wok) rozpálíme olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a zlehka osmahneme. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata s česnekem a mrkví nakrájenými na kolečka. Necháme prohřát a přidáme mraženou zeleninu. Přiklopíme pokličkou a necháme cca 7 minut za občasného míchání povařit.
2
Mezitím si připravíme maso, které nakrájíme na malé kousky, v misce posypeme veškerým kořením a pořádně v něm obalíme. Přidáme k zeleninové směsi, ještě dosolíme, dokořeníme a necháme 10 minut vařit a občas promícháme, aby se maso nepřichytlo.
3
Rozpálíme troubu na 180 °C, připravíme si zapékací misku, kterou důkladně vytřeme olejem. Vyklopíme rýži do misky, přidáme zeleninovou směs s masem a promíchejte. Přiklopíme a dáme do trouby na 20 minut zapéct. Po vyjmutí misky z trouby ještě promícháme a můžeme podávat.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • martin
    martin |

    15. 7. 2016 13:17

    2 rýže? to je kolik?

  • martin
    martin |

    15. 7. 2016 13:17

    2 rýže? to je kolik?

  • Jenny
    Jenny |

    8. 8. 2013 12:18

    Ja skoro stejne delam zapecene testoviny(nejlip vrtulky). Ale ty prelivam "besamelem" (rozkvedlane vajicko ve vetsim hrnku mlika a malilinko hladke mouky)nekdy i se smetanou,ale je to pak strasne syte jido,proto to mliko,ktere je lehci i pro detske zaludky. Ale taky mi nejde moc do hlavy,ze ta ryze nepotrebuje zadny "besamel"...Ale jdu to zkusit.V nej pripade tam prihodim trosku z kostky masla ;)

  • Lucie
    Lucie |

    11. 12. 2010 20:12

    Ivana: Voda není potřeba, pokud je to pořádně vymazané olejem, nemělo by se to vůbec připálit. trochu vody si můžeme ponechat z rýže.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    27. 7. 2008 15:01

    Paní Lucie, už k tomu nemusím přidávat žádnou vodu na podlití? Bude to stačit? Díky za radu. Ivana