Zámecké pralinky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jarka O.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto vypracujte s vodou s přídavkem vajíčka podle návodu.
2
Necháte 5 minut odležet a potom z něj mokrýma rukama tvoříte placičky, do nichž balíte vždy po jedné pralince. Vařte asi 15 minut ve vyšším hrnci na pařáčku namazaném máslem. Horké obalte v lupíncích.
3
Na pánvi utvoříme z másla a cukru světlý karamel, přidáme maliny a rozvaříme na omáčku, dochutíme rumem.
4
Kuličky polijeme touto omáčkou a při krájení dáme pozor, aby nás nepostříkala horká šťáva z pralinek. Ovšem vaše chuťové pohárky si při tom přijdou na své :-)

Komentáře k receptu

  • Alina
    Alina |

    11. 1. 2006 18:13

    Vynikající

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    11. 1. 2006 16:56

    Tuto lahůdku jsem jedla v jedné horské šumavské chatě jako specialitu "Pralinkové knedlíky". Byly podávány se skořicovým cukrem, polité máslem a ozdobené šlehačkou. Bylo to velmi dobré. Vzhledem k tomu, že jsme se kvůli této specialitě plahočili s kolama do kopců, ani nevadilo, že to byla kalorická bomba.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: