• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Zálivka na hlávkový salát
    Napište svůj komentář k receptu

    Zálivka na hlávkový salát

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 19
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Zálivka na hlávkový salát
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        l voda
      • 3
        lžíce cukr
      • 3
        lžíce ocet
      • 1
        lžička sůl
      • 1
        špetka pepř mletý

    Postup přípravy receptu

    1
    Vše smícháme a hlávkový salát namáčíme do této zálivky.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Dresing na hlávkový salát

    Dresing na hlávkový salát

    Hlávkový salát s avokádem

    Hlávkový salát s avokádem

    Hlávkový salát se smetanou

    Hlávkový salát se smetanou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 19. 5. 2016 19:55

      Děkuji, funguje!

    • marsi18 | 29. 5. 2015 12:05

      :-D :-D :-D

    • Vítek
      Vítek | 17. 7. 2014 17:01

      A dneska sem to dell a nemel citrony tak tam nalil trosku vody z kiselich okurek a taky dobre :)

    • vitek
      vitek | 17. 7. 2014 17:00

      ja tam este pridavam trosku citronove šťávy na lepsi chut :)

    • zuza
      zuza | 25. 4. 2014 17:35

      A ty jsi zase odbornost sama v jakémkoliv směru co...

    • Vendul
      Vendul | 14. 6. 2013 12:08

      Souhlasím s váma:) I já ocením i ty primitivní recepty, a za ně sem moc ráda!!!:)

    • zdenka
      zdenka | 13. 1. 2013 22:36

      Ja jsem v cizine a nejsm zadna extra kucharka,tak na net koukam casto a obcas si nemuu naneco vzpomenout,tuhle zalivku dela maminka, jen jsem hledala priblizny pomer, pridavam teda jeste oliv.olej, jako zacatecnik jsem vdecna za kazdy I sebe banalnejsi recept (od jednoduchych ke slozitejsim),jinak jsem seve francii naucila zalivku 1/2-1lzice horcice moutard Dijon,2 lzice octa (ruzovy nebo normal),promichat,nechat spojit a pridat 3 lzice oleje(normal nebo olivovy) :-) trosku jina chut zalivky diky horcici,pouzivala to na ekankovy salat,ale lze I na hlavkovy

    • gabriela
      gabriela | 3. 6. 2012 12:09

      Výborně, moc dějuji. Dělala jsem poprvé, protože tenhle salát dělala vždycky babička. Jsem ráda, že to už umím.

    • michal
      michal | 15. 6. 2011 12:30

      já tam přídávám lžičku až dvě oleje...ale může být i olivový...

    • mysalin | 14. 6. 2011 21:31

      já tak dělám okurkový salát. a je výborný. dávám 1

    • jířa
      jířa | 7. 5. 2011 14:13

      :-) salát je bez chuti :-(

    • JOZEF
      JOZEF | 23. 4. 2011 12:39

      je bez chuti. :-D

    • Janovský J.
      Janovský J. | 8. 4. 2011 20:08

      Jen bych podtkl že do toho klasického receptu patří špek..jen do sklovata osmahnout zalít vodou a přidat další přísady..nechat mírně zchládnout a teprve pak zamíchat se salátem

    • Jitka Šenková
      Jitka Šenková | 31. 3. 2009 15:39

      Tento recept je opravdu dobrý, znám ho ale také málo kdy se mi podaří trefit poměr. Chtěla bych se zeptat, zda náhodou neznáte recept na zálivku na čínské zelí - to co dělávají v restauracích - moc mi chutná, ale nemohu přijít na to, jak to dělají :) Asi je to taky primitivní recept, ale kdyby někdo věděl, byla bych ráda za radu. Děkuji.

    • K. Všetečková
      K. Všetečková | 4. 3. 2008 16:05

      Taky se přidávám k začátečníkům, radší více receptů vysvětlených "polopatě". děkuji

    • K. Všetečková
      K. Všetečková | 4. 3. 2008 16:05

      Taky se přidávám k začátečníkům, radší více receptů vysvětlených "polopatě". děkuji

    • jana
      jana | 24. 1. 2008 14:50

      Miluji tuto zálivku a vylepšuji jí smetanou. Hezký den :)

    • Zora Manasová
      Zora Manasová | 1. 9. 2007 14:04

      Už mlynár v Babičce hovoril:"Proti gustu žádný dišputát" a preto sa divím p. Červenková, že kritizujete recept ktorý vy síce poznáte, ale to neznamená, že ho pozná každý. Pre začínajúcich kuchárov je niekedy problémom i to, čo sa skúseným zdá ako vy hovoríte "primitívne" jednoduché - pre mňa to bola zápražka (zásmažka),lebo v žiadnej klasickej kuchárke nebol popis. Pomohla mi až kniha pre začínajúcich kuchárov. A keď tento recept poznáte, prečo sa ním zaoberáte? Keby to tu robil každý, tak by bol server stále zahltený. A mimochodom, dá sa to povedať aj slušnejšie, takéto komentáre ma vždy sklamú, lebo kazia tú peknú atmosféru ochotnej pomoci, čo tu je (zatiaľ). Želám Vám pekný deň a menej zlosti v živote.

    • Martina Kadlecová
      Martina Kadlecová | 24. 8. 2007 17:48

      já děkuji za recept!!! Určitě každý kdo vaří dvacet let jí zná, ale já jsem jí dělala poprvé a opravdu se mi recept moooooc hodil.Takže prosím klidně víc "primitivních" receptů, pro nás, co sem chodí pro pomoc v začátcích.

    • MartinV
      MartinV | 6. 8. 2007 00:54

      Paní Evo, našel jsem od Vás pouze 2 neprimitivní recepty Šmakoun se sezamem + Zapečené těstoviny se špenátem a tofu :-)

    • Anonym
      Anonym | 22. 7. 2007 22:11

      Kombinace ocet, cukr, pepř je odpornost v jakémkoliv poměru.

    • Lenka
      Lenka | 21. 7. 2007 10:21

      Vím že jde o "primitivní" recept ale jak říká paní Tereza, chodí sem i začátečníci, a není lehké namíchat ten správný poměr. Proto jsem ho sem dala

    • Tereza J.
      Tereza J. | 20. 7. 2007 06:57

      Teda Evička, vy ste sa skutočne realizovali...Zabúdate, že tu chodia aj začínajúce kuchárky a nie všade sa používa takáto zálievka a sú aj ľudia, ktorí ju nepoznajú.

    • Vlasta K.
      Vlasta K. | 19. 7. 2007 20:59

      Mňam tak tenhle recept se mi vážně hodí, mám to strašně ráda a nikdy jsem nestrefila poměr surovin, dneska se mi konečně povedla a byla výborná!Já jsem třeba z těch, co ocení i takovéto "primitivní" recepty, vařit umím, ale ne vše si člověk pamatuje...Děkuji!

    • Eva Červenková
      Eva Červenková | 19. 7. 2007 19:07

      jak sem může někdo psát takhle primitivní recept, každý tuhle zálivku zná, navíc si jí dělá podle chuti..

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Omáčky & guláše
    Ostatní Zálivky a omáčky Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Ocet Pepř mletý Sůl Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Šunkové kanapky

    Šunkové kanapky

    Pampeliškové víno

    Pampeliškové víno

    Marinované špízy

    Marinované špízy

    Pomazánka z uzeného masa

    Pomazánka z uzeného masa

    Rybí pomazánka od babičky

    Rybí pomazánka od babičky

    Pštrosí maso s rozmarýnem

    Pštrosí maso s rozmarýnem

    Gulášová krkovička

    Gulášová krkovička

    Domácí nutella

    Domácí nutella

    Čočková polévka ze zbylé čočky II.

    Čočková polévka ze zbylé čočky II.

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    54
    Helča kuře
    Helča kuře
    46
    Piškotový dort s ananasem
    Piškotový dort s ananasem
    40
    Ananasovo-kokosový chlebíček
    Ananasovo-kokosový…
    35
    Restované brambory - zázvorové
    Restované brambory -…
    32
    Nudle s cuketou a šunkou
    Nudle s cuketou a šunkou

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    AHA.cz Deník Aha! 20.1.2021

    Deník Aha! 20.1.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Ženy.cz Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Maminka.cz Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    • Recepty.cz
    • Zálivka na hlávkový salát
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí