• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Višňové víno
    Napište svůj komentář k receptu

    Višňové víno

    autor: jeryje
    0.0
    moje hodnoceni
    2.6
    hodnotilo: 13
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Višňové víno
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 3
        kg višně včetně pecek
      • 3
        kg cukr
      • dimežon 10 litrový

    Postup přípravy receptu

    1
    Do demižonu naházím 3 kg umytích višní a zasypu 3 kg cukru, zbytek doleji převařenou vychladlou vodou. Když je tak třetina plná je potřeba cukr důkladně rozmíchat. Poté zazátkuji kvasnou zátkou a dám kvasit (4-8 týdnů, podle teploty). Když višně klesnou je potřeba víno stočit do jiné nádoby a nechat dokvasit. Poté plníme do lahví.
    2
    Tento poměr surovin mám ověřen léty praxe, recept jsem podědil. Vznikne poměrně silné a sladké víno, sitě rudé barvy. Mě osobně moc chutná. Experimentuji i s přidáním BRANDY, víno získá podobu portského a je skladovatelné.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pampeliškové víno

    Pampeliškové víno

    Svařené víno

    Svařené víno

    Višňové řezy II

    Višňové řezy II

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • bram
      bram | 22. 7. 2016 00:27

      v receptu v seznamu surovin je psano vcetne pecek

    • Honza
      Honza | 18. 7. 2014 16:23

      Jakpak se pozná, že je třeba kvašené víno stočit do jiné nádoby ? Naložil jsem jej se vším všudy, přes týden bublalo, ale dnes bublat přestalo.

    • jana
      jana | 25. 8. 2013 21:31

      po prvnim stočení je víno nakyslé jak ho přisladit aniž by kvasilo dále?

    • Lubas
      Lubas | 1. 7. 2013 18:29

      Recept zajímavej, já sice mám trochu jinej Francouskej, ale zaujalo mě tam přidání Brandy??? Kolik ho tam přidáváte a do jakého množství?? Můžete odp. sem nebo na sinkyriklubomir@centrum.cz

    • Vašek
      Vašek | 1. 9. 2012 22:34

      Přesně podle receptu a skutečně máte skvělé sladké víno. Podávat je nejlépe chlazené. Ale vše záleží na chuti. Už se těším na další višně. :-)

    • Kačka
      Kačka | 22. 7. 2012 00:32

      Kdy přidáváte brandy a v jakém množství?

    • lucduz
      lucduz | 12. 7. 2011 18:41

      Višně dáváte vypeckované, nebo můžou být v celku?

    • bjooker
      bjooker | 30. 6. 2011 14:42

      No konečně tradiční recept bez přídavků. Prostě višně a cukr jak to má být. Už se těšim až ochutnám!!!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
    Nápoje Alkoholické Září Oslava Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dimežon Višně
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Lososová pomazánka

    Lososová pomazánka

    Poctivá zelňačka

    Poctivá zelňačka

    Šlehačkový koláč

    Šlehačkový koláč

    Bůček pro správné chlapy

    Bůček pro správné chlapy

    Jablková roláda

    Jablková roláda

    Kynutý knedlík z mikrovlnky

    Kynutý knedlík z mikrovlnky

    Buchta z jablečného pyré

    Buchta z jablečného pyré

    Carpaccio z rajčat

    Carpaccio z rajčat

    Kapustové drny z pánve

    Kapustové drny z pánve

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    46
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    45
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    36
    Míša řezy
    Míša řezy
    32
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    30
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Zpěvák Dalibor Janda: Místo slávy chomout, ztráta syna a nečekaný kolaps

    Zpěvák Dalibor Janda: Místo slávy chomout, ztráta syna a nečekaný kolaps

    Dáma.cz Kněžka Lilia Khousnoutdinová: Rituál na Valentýna, který upevní magii vztahu

    Kněžka Lilia Khousnoutdinová: Rituál na Valentýna, který upevní magii vztahu

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Holčička se narodila s pruhem úplně bílých vlasů. Jsi krásná, učí ji máma

    Holčička se narodila s pruhem úplně bílých vlasů. Jsi krásná, učí ji máma

    Reflex.cz Lesk a bída pražského metra: Pofiderní non-stop? Ne, jedna z nejkrásnějších evropských stanic!

    Lesk a bída pražského metra: Pofiderní non-stop? Ne, jedna z nejkrásnějších evropských stanic!

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    • Recepty.cz
    • Višňové víno
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí